Национална агенция за приходите стартира проверки в заведения за хранене

...
Национална агенция за приходите стартира проверки в заведения за хранене
Коментари Харесай

НАП погва заведения за хранене със стари задължения във Варна

Национална организация за приходите започва инспекции в заведения за хранене в цялата страна, които имат остарели отговорности към бюджета. Контролните дейности се правят взаимно от екипи на " Фискален надзор “ и обществени реализатори. На 5-ти февруари, първият ден от плануваните инспекции, са инспектирани над 20 търговци с обекти за хранене, като в границите на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна са тествани 5 обекта, които са имали просрочени отговорности. С цел цялостно или отчасти погасяване на задълженията, са конфискувани сумите, налични в касите на длъжниците, написа.

За да избегнат налагане на насилствени ограничения, от Национална агенция за приходите приканват търговците, които имат краткотрайни финансови усложнения, довели до просрочени обществени отговорности, да се свържат с способния обществен реализатор и да обсъдят с него опциите за погасяване на дълга.

Междувременно през първите пет дни на февруари, фискалните инспектори на Национална агенция за приходите ревизираха над 180 заведения и хотели в зимните курорти Банско, Боровец, Пампорово. Проверяващите са открили 40 нарушавания, измежду които неиздаване на касови бележки, противоречие на документите за продажба с условията, разминаване сред маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата и други

В рамките на зимната контролна акция, данъчните инспектори са направили така наречен очевидно наблюдаване, което значи, че те са се легитимирали и в продължение на няколко дни са участвали в заведението или хотела. Така фискалните контрольори са наблюдавали постъпленията, след което са ги сравнили с продажбите в предишни интервали. В инспекциите се е присъединил и така наречен " скришен клиент ", посредством който несъмнено е открито, че част от търговците не издават документи за осъществените продажби.

" Главният фокус на инспекциите както в обекти, стопанисвани от длъжници, по този начин и по зимните курорти, е да подсигуряваме спазването на данъчното и осигурителното законодателство и възстановяване на фискалната дисциплинираност. Плащането на отговорности към бюджета и правилното отчитане на доходи е обвързване на всички “, сподели Боряна Жилова, заместител изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР