Националките по художествена гимнастика Боряна Калейн и Стилияна Николова заявиха,

...
Националките по художествена гимнастика Боряна Калейн и Стилияна Николова заявиха,
Коментари Харесай

Грациите Боряна Калейн и Стилияна Николова: Целите ни за Париж са златните медали

Националките по художествена гимнастика Боряна Калейн и Стилияна Николова обявиха, че са удовлетворени от представянето си на Световната купа в София. Пред родна аудитория Калейн стана първа в многобоя и втора на финала на бухалки, а Николова е шампионка на финалите на топка и на лента, както и втора на обръч и в многобоя.

Николова беше съвършена и взе златото на топка с невероятната оценка от 36.950 точки, от които 20.000 за компликация. Това е най-високата оценка въобще на целия шампионат.

" Да, съумях да си изиграя хубаво топката, само че желая да кажа, че може още по-хубаво да се изиграе и ще се опитам другия път да е още по-добре. Тепърва следва да създадем обстоен разбор на надпреварата, тъй че не мога в този момент да кажа нищо ", разяснява тя.



Боряна Калейн позволи неточност на финала на топка при един детайл в композицията й, който ще бъде заменен.

" Ами в действителност този детайл е доста рисков. Ние бяхме решили още преди този момент, че ще бъде изменен, по този начин и ще стане, тъй като действително не носи чак толкоз точки, колкото е рискът в действителност от огромната неточност. Ще създадем може би някои леки корекции, само че като цяло просто имаме да почистваме неточностите ", разяснява Калейн.



И двете благодариха на публиката за поддръжката, откакто през днешния ден " Арена София " беше цялостна до краен лимит.

" Усещаме публиката, няма по какъв начин. Все отново е доста хубаво, че хората в България поддържат този спорт и не само… като цяло, че хората поддържат спорта и откровено се вълнуват и в действителност се радват на нашите триумфи и дори когато не се получат, както при мен през днешния ден по най-хубавия метод нещата, аз усетих тяхната обич, за което съм им признателна ", съобщи Калейн.

" Благодарим на всички, които пристигнаха през днешния ден да ни поддържат и освен през днешния ден, а в тези три дни. Наистина се усеща вашата поддръжка и обич ", сподели Николова.



Двете споделиха, че задачата им за олимпийските игри в Париж е златен орден.

" Целите ни, несъмнено, за Париж са медали, златни медали… мисля, че няма второ мнение по този въпрос. Беше значимо за нас надпреварата тук, тъй като както знаете българската аудитория доста ни поддържа, казахме го към този момент. Със сигурност няма да има по-малко напрежение, в сравнение с беше в този момент пред родна аудитория, на олимпийските игри. Така че от тази позиция това беше една доста добра подготовка за нас. Освен това показахме със Стили, че можем да бъдем най-хубавите още веднъж и даваме положителни поръчки ", сподели Боряна Калейн.



Тя обаче към момента не знае дали това беше последната й Световна купа пред родна аудитория.

" Няма по какъв начин да отговоря на този въпрос, тъй като аз самата не съм решила какво ще върша след олимпийските игри в Париж. Може да остана, може и да не остана повече. Просто желая да се съсредоточвам върху Игрите, да минат по допустимо най-хубавия метод и по-късно ще взема решения ", разяснява грацията.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР