Националката по шорттрек Катрин Маноилова е новото лице на инициатива

...
Националката по шорттрек Катрин Маноилова е новото лице на инициатива
Коментари Харесай

Катрин Маноилова: Вярвам в себе си, мечтая за олимпийски игри

Националката по шорттрек Катрин Маноилова е новото лице на самодейност " София - европейска столица на спорта " за 2021 година. Новината беше публично оповестена от кмета на София Йорданка Фандъкова.

На церемонията участва и най-успешната българска състезателка по шорттрек в историята Евгения Раданова.

" За мен е чест, че ме избраха и се надявам в действителност посредством персоналния си образец да доближи до повече деца най-много, до младежите, дано още веднъж бъдем дейни, дано се докоснем до магията на спорта и се върнем към пързалките, към стадионите, към плувните басейни ", сподели Маноилова.

Тя се завърна преди няколко дни от международното състезание в Дордрехт (Нидерландия), където се показа чудесно и приключи на 14-о място на 1500 метра, на 26-о място в спринта на 500 метра и на 17-о място на 1000 метра.

" От две години тъкмо не бях взела участие на международно състезание и съм доста щастлива, че имах опция още веднъж да показва България на подобен огромен формат. Отделно считам, че вървим в вярна посока и последователно се подреждат нещата, и съм доста обнадеждена за квалификациите през тази година. Атмосферата беше малко по-различна, само че това е обикновено. Мобилизирахме се доста и се представихме допустимо най-достойно ", сподели състезателката.

" Аз съм привикнала, тъй като към този момент няколко години се състезавам против огромни имена, естествено напрежението е огромно, само че точно тук би трябвало да покажем дух и воля, и си личи кой е герой и кой не. Надявам се да имаме опция да упражняваме без спирания, тъй като това е доста значимо и също по този начин да се качим на лед допустимо най-рано, защото квалификациите са още октомври месец, а времето ще мине незабелязано. Ще работим всеки ден, няма да губим нито секунда и имам вяра, че ще успеем ", добави Маноилова.

Тя описа какъв брой строги са били ограниченията по време на шампионата в Нидерландия поради пандемията от ковид.

" Сега ограниченията бяха още по-строги. Нямахме право да следим нито едно тичане, излизахме само за нашия старт и напълно от самото начало бяхме в съблекалнята и в зоната за загряване, а през останалото време бяхме единствено в хотела. Нямаш право да се срещаш с други хора и като цяло това също оказва огромно въздействие и е по-различна самата атмосфера ", сподели Маноилова.

Тя има вяра, че ще успее да премине квалификациите през октомври и да взе участие на зимната олимпиада в Пекин 2022.

" Шансове постоянно има и знаем, че фантазията и задачата на всеки един състезател е да взе участие на зимни олимпийски игри и аз имам вяра в себе си, имам вяра в моите треньори, имам вяра, че в случай че шансът е на наша страна, ще успеем ", добави националката.

Проблемът сега е неналичието на публични надпревари.

" Точно това е казусът. Освен, че последните няколко сезона бяха доста сложни за мен персонално, защото доста травми се случиха, имаше много трудности и сега, когато набрах малко скорост няма надпревари, който да ми донесат нужния опит, само че ще се оправим с събитията и ще дадем най-хубавото в този миг, когато сме там на леда ", разяснява още Маноилова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР