Националката Лора Китипова се завърна във волейболния шампион на България

...
Националката Лора Китипова се завърна във волейболния шампион на България
Коментари Харесай

Националка се завърна в Марица

Националката Лора Китипова се завърна във волейболния първенец на България - Марица Пловдив. Разпределителката беше в тима и през сезон 2017-2018.

С Марица Лора завоюва златен дубъл в България и стана част от отбора, който влезе за първи път в групите на Шампионската лига след елиминирането на съветския Енисей Красноярск.

Лора Китипова игра през миналия сезон в румънския Волей Алба Блаж, който завоюва златен дубъл в Румъния. Освен това отборът доближи и до край на втория по мощ европейски женски клубен шампионат – Купата на ЦЕВ. Там Алба загуби в две срещи от италианския Ямамай и-уърк Бусто Арсицио, с който преди време Марица игра в европейските клубни шампионати. В първата среща в Румъния загуба с 0:3 (19:25, 16:25, 14:25) за Алба, а в реванша в Италия отборът загуби с 1:3 (25:27, 19:25, 23:25, 20:25). Лора Китипова игра и в двете срещи. Китипова беше част и от женския народен тим по волейбол, с който взе присъединяване във Волейболната Лига на нациите, олимпийската подготовка и Европейското състезание по волейбол.

Разпределителката е играла с изключение на в Румъния, още в Азербайджан, Германия, Италия и Русия. В България е защитавала цветовете с изключение на на Марица и на Левски София, ЦСКА София и за малко Славия София.

„ Целите пред Марица са доста високи. Шампионската купа и Купа България са наложителни. Очаквам да излезем от груповата фаза на Шампионска лига. Да създадем едно доста мощно показване и да покажем добър волейбол. В клубно равнище станахме шампионки и спечелихме Купата на Румъния. Получиха се много мощни мачове против КСМ Букурещ, за благополучие успяхме да ги победим. С националния тим завършихме на осмо място на Европейско състезание, което не е малко. За страдание във ВЛН не се представихме добре, само че с този подмладен тим натрупахме много опит и за идната година ще се опитаме да се класираме отново във ВЛН и да се представим по-добре. Двубоят с Енисей в Красноярск е най-паметният мач за мен. По това време те бяха трети в Русия. Въпреки това ние успяхме да ги победим в Русия и да се класираме за групите на Шампионската лига. Престоят ми тук както тогава, по този начин и в този момент постоянно е бил доста прелестен, тъй като съм си у дома. Не е като да играеш в чужбина за различен тим. Организацията постоянно е била на равнище и има доста висок професионализъм. Всичките ми другари са тук, усещам се прелестно. Най-важното е всички да са здрави и да покажем един добър волейбол “, съобщи Лора Китипова пред volleymaritza.bg.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР