Националката Кристина Гунчева сменя Франция с Германия. Разпределителката подписа с

...
Националката Кристина Гунчева сменя Франция с Германия. Разпределителката подписа с
Коментари Харесай

Волейболна националка подпса с германски клуб

Националката Кристина Гунчева сменя Франция с Германия. Разпределителката подписа с вицешампиона в Бундеслигата Семеен кодекс Потсдам, където ще размени на поста нидерландката Сара ван Аален, която напуща в посока Вакъфбанк (Истанбул), оповестява Спортал.

29-годишната волейболистка прекара предишния сезон във френския Шамалие, в който бе съотборничка с друга състезателка от школата на Марица (Пловдив) Дима Ушева. Отборът приключи на 12-а позиция.

В кариерата си с изключение на за родния Марица, Гунчева е играла още в Турция, Унгария, Швейцария и Румъния. Защитавала е и цветовете на Левски.
 
" Очаквам с неспокойствие идната глава от кариерата си. Играла съм в няколко европейски страни, само че постоянно съм желала да играя във волейболната Бундеслига. И в този момент съм тук! Ще бъде забавен сезон и се надявам да бъде толкоз сполучлив за клуба, колкото предходния ", съобщи Гунчева за клубния уебсайт.

" Кристина е играч с доста опит и чиста техника, който има лидерски качества. Наблюдаваме я от много време, в този момент обаче е друго ", сподели старши треньорът на " червено-белите " Рикардо Бойери.

Семеен кодекс Потсдам игра край в Бундеслигата в два следващи сезона - против Алианц (Щутгарт), само че и двата пъти някогашният отбор на Мира Тодорова надви.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР