Националите на България по тенис за Купа Дейвис спечелиха убедително

...
Националите на България по тенис за Купа Дейвис спечелиха убедително
Коментари Харесай

Националите по тенис бяха избрани за Отбор на месец февруари

Националите на България по тенис за Купа „ Дейвис " завоюваха безапелационно премията за тим №1 за месец февруари. България завоюва промоция за първи път в историята за Световна група I на конкуренцията, откакто се наложи над Нова Зеландия с 3:1 победи в Крайстчърч при започване на февруари, а през септември ще одобряват казахстанците на клей в дебюта си на това равнище на отборния шампионат. Капитанът на националния тим на България Валентин Димов има вяра в силите на състава преди срещата с Казахстан от шампионата за купа " Дейвис ". Звездата на противника е Александър Бублик, който е 46-и в международната класация, само че е достигал до 30-ото място. В обичайния квартет са още втората ракета на страната Тимофей Скатов (140-и в класацията на АТП), както и двойката Андрей Голубьов/Александър Недовесов, които са в топ 70 на класацията при дуетите.

" Имаме директни наблюдения върху тима на Казахстан. Не единствено Бублик, само че и втората им ракета Скатов, а също и двойката Голубьов и Недовесов. Момчетата са се срещали с тях по шампионати, играли са, упражнявали са дружно. Това, че сме домакини и ще играем на клей е по-добре за нас. Но никога не можем да си позволим каквото и да е било подценяване. Казахстанците са умел състав. Трябва да изберем вярната тактика, да покажем екипен дух и още по-добра игра. Вярвам, че можем да надградим. Разчитаме и на поддръжката на българските последователи на тениса ", разяснява Димов, представен от формалния уебсайт на Българската федерация по тенис. " Мачът през септември няма да има нищо общо със срещата с Нова Зеландия, където играхме на твърда настилка. Сега сме домакини и дуелът е на алено. По принцип Стратегията е самостоятелна за всеки обособен мач. Имаме проект съгласно резултатите от сингълите от първия ден каква да бъде двойката, на кое да наблегнем, кой да остане по-свеж. Със сигурност против Казахстан предизвикването ще бъде доста по-голямо. Съперникът е много по-опитен, с играчи с по-висок ранкинг. Трябва да сме готови доста добре физически, тъй като във втория ден има двойки и два сингъла. Ще бъде много мъчно и би трябвало да сме подготвени, че може да се стигне до четвърти, пети мач ", добави той.Димов и двама от националите Александър Лазаров и Александър Донски получиха премията за тим на февруари за триумфа в Крайстчърч. " Това е още едно самопризнание за положения труд и постигнатия триумф. Да се надяваме да продължим в същия дух и през септември, а по-късно за какво да не станем и тим на годината. Благодарим за напъните и предоставените условия от Българска федерация по тенис ", сподели капитанът. Димов сподели, че са водени диалози с Григор Димитров да се причисли към състава за дуела през септември. " Още преди мача с Нова Зеландия сме водили диалози с екипа на Григор. Ще се радваме, в случай че успее да се причисли към нас през септември. Надежда постоянно има, оптимист съм ", изясни още той.

Втората ракета на тима Александър Лазаров пък разкри, че казахстанците могат да се подсилят с руснака Александър Шевченко (132-и в международната ранглиста), който е в развой на натурализация. " Близък съм с Шевченко, който може би ще играе за тях през септември, защото е в развой на приемане на казахстански паспорт, а не е играл за Купа " Дейвис " за Русия. До септември има много време, тъй че несъмнено ще го уредят. Той е покрай топ 100 и може да им бъде втора ракета. Много положителни другари сме, играли сме на сингъл и на двойки. Със сигурност ще бъде забавно ", разяснява Лазаров.

Донски пък има усещания от Недовесов. " С Недовесов съм упражнявал в Загреб през предходната година. Те са умел тим, само че с положителни игри считам, че имаме много хубави шансове ", сподели Донски. Лазаров има пък има напълно скорошни директни усещания от Бублик, против който игра в Дубай в края на февруари, само че беше заставен да се откаже поради травма.

" Имах травма още преди дуела с Бублик. Мач не стана, просто не бях в положение да играя. Надявах се адреналинът да ме вдигне, само че болките бяха непоносими и трябваше да се откажа. Той сподели положително отношение към мен, макар разликата в ранглистата сред нас - аз съм двеста и нещо, а той е в топ 50. Беше гледал мои мачове, сподели почитание, почит. Говорихме след дуела, сподели ми хубави неща ", съобщи Лазаров. " На твърда настилка е доста добър, има отличен сервис и не ти дава темп. Но душевен не е от най-устойчивите, а в Купа " Дейвис " е напълно друго. Случвало се е 500 да бие 50 ", добави той. Лазаров към този момент се усеща добре физически и в неделя отпътува за Швейцария за " Чалънджър ", след което ще взе участие на още един шампионат от веригата в Сан Ремо, а по-късно ще се включи и в съревнование на АТП в Ещорил или Маракеш при започване на април. " Минах през много неприятни неща. Вече съм добре и душевен, и физически. Целта ми през този сезон е да играя единствено в по-големи шампионати. Дори да изгубвам, да бъде от играчи от най-високо равнище ", изясни той. Донски пък отпътува за Франция, където ще взе участие на " Чалънджър ", в който ще се концентрира върху двойките, а по-късно и на два шампионата, в които ще акцентира на сингъл.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР