Националистическата партия Шин Фейн, която спечели изборите в Северна Ирландия,

...
Националистическата партия Шин Фейн, която спечели изборите в Северна Ирландия,
Коментари Харесай

”Шин Фейн” обвини Джонсън в опит за пренаписване на протокола за Северна Ирландия

Националистическата партия ”Шин Фейн ”, която завоюва изборите в Северна Ирландия, упрекна Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е в „ безразсъдни “ опити за пренаписване на протокола за Северна Ирландия след идването му в Белфаст за диалози с партийните водачи.

Днес в Белфаст министър-председателят се опълчи на предизвестията на Европейски Съюз и Съединени американски щати да не се вършат измененията в протокола, заявявайки, че е належащо да се работи, в случай че Брюксел продължава да се опълчва, заяви Българска телеграфна агенция.

Мишел О’Нийл, водач на “Шин Фейн ”, сподели, че Джонсън поддържа неприемливото държание на Демократическата юнионистка партия (ДЮП), която остана на второ място в локалните парламентарни избори и пречи на съставянето на държавно управление, като упорства пред Европейски Съюз за промени в митническия режим на инспекции на артикули, влизащи в Северна Ирландия от Обединеното кралство.

Съгласно разпоредбите, гарантиращи мирния развой в Северна Ирландия, държавното управление ѝ не може да бъде формирано  без присъединяване на националистическата и юнионистката партия. С отхвърли си да позволи съставянето на държавно управление на Северна Ирландия в символ на митинг против действието на протокола, ДЮП попречва О’Нийл да стане министър-председател и първият националист, който ще заеме поста.

Говорейки преди среща на четири очи с Джонсън, Мишел О’Нийл сподели, че хората са дали своят вот да има работещо държавно управление, само че ДЮП пречи и държи останалата част от обществото за заложници.

Призовавайки Англия да договаря за решение на казуса с Европейски Съюз, О`Нийл сподели, че желае да поеме  ръководството и да работи за разрешаване на  кризата с възходящите цени.  Това, което виждаме през днешния ден са повтарящите се  опити на Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да каже, че ще се подхващат едностранни дейности за неприлагане на части от протокола, което е просто неблагоразумие и полуда, съобщи тя.

Саймън Ковини, ирландският външен министър, предизвести Джонсън, че цялата комерсиална договорка за Брекзит може да бъде застрашена, в случай че протоколът за Северна Ирландия бъде едностранно анулиран. Той сподели, че е време за разговор, за компромис и партньорство сред Европейски Съюз и Обединеното кралство за разрешаване на тези нерешени въпроси. Той добави, че единствено с подобен метод може да се реализира прогрес и да се отговори на терзанията както на обществеността  в Северна Ирландия, по този начин и на бизнеса в Обединеното кралство.

Джонсън беше освиркан от деятели, до момента в който пристигаше в замъка Хилсбъро за договарянията, а протестиращите държаха транспаранти с надпис: „ Отдръпнете се от Борис. Защитете протокола. "

Сър Джефри Доналдсън, водачът на ДЮП, сподели, че протоколът „ фундаментално подкопава основата за шерване на властта в Северна Ирландия ”, само че би трябвало да се работи с него и добави,  че ще изчака да види какво предлага английското държавно управление, преди да реши дали партията му може да влезе още веднъж във властта.

Говорителят на Джонсън съобщи, че има място за компромис с Европейски Съюз, само че акцентира,  че Англия към този момент има право да предприеме едностранни дейности. „ Запазваме правото да използваме член 16, тъй като  вярваме, че  има изискванията за потреблението му. Нашата задача е да защитим мира и демокрацията в Северна Ирландия и това ще бъде водещият принцип ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР