Национален тридневен протест организират зърнопроизводители от цялата страна на 29,

...
Национален тридневен протест организират зърнопроизводители от цялата страна на 29,
Коментари Харесай

Протест и блокади: Българските земеделци срещу вноса на украинско зърно

Национален тридневен митинг провеждат зърнопроизводители от цялата страна на 29, 30 и 31 март. Протестът ще бъде в четири пункта в страната- Видин, Русе, Кардам и Силистра. Едновременно с това по автомагистралите и основните пътища ще участва единствено селскостопанска техника, без да се блокира придвижването.

Решението е на Националната асоциация на зърнопроизводителите, а измежду аргументите са безконтролният импорт на зърно от Украйна, тежката обстановка в бранш " Земеделие ", ниската изкупна цена и невъзможността за реализация на родната продукция, която залежава в складовете, сподели ръководителят на видинския съюз Жечко Андрейнски.

Допреди месец в страната ни са импортирани големи количества зърно, добитото зърно е по складовете, а покупко-продажби няма, добави Андрейнски пред БНР.

На митинга във Видин ще участват представители на Монтана, Враца, Плевен и Пазарджик. Сборният пункт е на входа на Видин при някогашния " Химкобинат ", на 29 март, сряда, в 9 часа, където ще има среща с медиите. Предвидено е пътят да бъде затворен за към час. Очаква се на срещата да участват министърът на земеделието Явор Гечев и ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводители Костадин Костадинов. Протестът ще бъде подсилен и от земеделци от Румъния, както и от фермери от всички браншове на селското стопанство, добави Жечко Андрейнски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР