Национален протест срещу сделката за ЧЕЗ организират Движение за радикална

...
Национален протест срещу сделката за ЧЕЗ организират Движение за радикална
Коментари Харесай

Протест срещу сделката за ЧЕЗ пред Министерския съвет

Национален митинг против договорката за ЧЕЗ провеждат Движение за радикална смяна " Българската пролет " и политическа партия " Възраждане " от 11 часа пред Министерския съвет. Българска социалистическа партия също ще се включи в митинга, оповестиха от партията.

Недоволството е против цялостната политика на държавното управление наБойко Борисов, която води до „ геноцид на българският народ и бизнес “, се споделя в известието.

Междувременно в чешката столица започнаха диалозите със собственичката на „ Инерком” Гинка Върбакова, които се чака да продължат до петък.

Във вторник бяха разисквани елементи по към този момент подписания контракт и документите, нужни по процедура за Комисията за защита на конкуренцията. Представена е била и поръчката на българското държавно управление да влезе в договорката, с цел да придобие надзорен дял.

На този стадий няма индикации дали чешката компания е склонна да разреши присъединяване на българската страна.

Преговорите са комплицирани поради арбитражното дело за няколкостотин милиона евро, което чешката ЧЕЗ води против България.

Освен това чешката компания прави вътрешно следствие по какъв начин са изтекли документите с сензитивна финансова информация към премиера Бойко Борисов.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР