Национален протест на пътни строители от цялата страна започна тази

...
Национален протест на пътни строители от цялата страна започна тази
Коментари Харесай

Протестът на строителите блокира 25 места в страната

Национален митинг на пътни строители от цялата страна стартира тази заран в столицата и други градове. Пътни сектори в над 25 места са блокирани.

Протестното шествие в София мина през Министерството на финансите и през Министерския съвет, има тежкотоварна техника.

Решението за разпределяне на средства на два пъти предходната седмица беше отхвърлено и не беше гласувано в Народното събрание.



" Очакваме да бъде взето най-сетне решение за разплащане на действия, осъществени преди една година, които се протакат с всякакви процедурни хватки, единствено че ние желаеме да работим ", съобщи Георги Златев от ББК " Пътища " пред Българска национална телевизия.

Движението по " Цар Освободител " е блокирано.

Пътните строители държат да им бъдат изплатени не 50, а 100 % от парите, до тогава са подготвени на протестни дейности.

Блокада имаше и в региона на Пазарджик . Пътните строители с тежка техника и жива верига затвориха единствения вход на града откъм автомагистрала “Тракия “ и по този начин, на процедура, стопираха придвижването към столицата. Полицейските чиновници, които обкръжиха протестиращите, не им разрешиха да излязат на автомагистралата и да я блокират. В недоволството им се включиха и десетки служащи от пътните компании в Пловдив. Те обявиха, че са принудени да напущат, защото не могат да устоят фамилиите си без пари.

В 11 часа бе затворен и основният път от Русе към София, в правата преди Бяла, както и кръстовището пред граничния пункт „ Дунав мост” при Русе .



„ За следващ път сме се събрали на митинг, осмият подобен от началото на август. От тогава настояванията ни са единствено едни- да получим това, за което сме се разбрали. Това са 28 милиона лв. за ремонта на Автомагистрала „ Тракия”, изясни Петя Стоянова от „ Автомагистрали Шумен” пред Нова телевизия.

На място пристигна и ръководителят на КНСБ Пламен Димитров, който прикани държавното управление да изплати дължимото.

Блокади са планувани и на Айтовския проход от 12.00 часа до 14.00 часа. Недоволството на чиновниците в Автомагистрала „ Черно море” продължава повече от девет месеца.

„ Очакваме заплащания за сектора Чирпан-Стара Загора, за близо 28 милиона лв., с цел да можем да работим умерено. Все още няма съкратени хора от сдружението, само че има доста напуснали, поради забавеното погашение на възнагражденията. Забавянето е с към месец-два, като не сме получили заплати за месец февруари и март”, споделят протестиращите.

Блокада и на пътя Хасково-Димитровград . Най-голямата пътностроителна компания в района има да получава 40 милиона лв. за осъществени поправки. Голяма част от нейните чиновници към този момент са освободени от работа и са на Трудовата борса. Протестиращите упорстват за неотложно погашение на дължимите суми.

Пътни строители затвориха за 30 минути и пътя Русе-Свиленград край Велико Търново .
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР