Национален протест на лекарите и специалистите по здравни грижи подготвят

...
Национален протест на лекарите и специалистите по здравни грижи подготвят
Коментари Харесай

Подготвя се национален протест на лекарите и специалистите по здравни грижи

Национален митинг на лекарите и експертите по здравни грижи приготвят от КНСБ, от Българската асоциация на експертите по здравни грижи и Федерацията на синдикатите в опазването на здравето.

Основните проблеми, против които е ориентирано недоволството, са неналичието на задоволително фрагменти и млади експерти, ниско възнаграждение и незадоволително благоприятни условия за кариерно развиване.

Очаква се през днешния ден лекари и медицински сестри от детското поделение на Карловската болница да излязат на митинг. Преди дни те подадоха групова оставка.

Предизвестия за овакантяване подадоха и сестрите от централната реанимация на столичната болница " Токуда ". Причините за недоволството в бели престилки са ниските заплати и изискванията на труд.

Лекари и сестри от детското поделение на Карловската болница взеха решение да подадат групови оставки, откакто разбрали, че в допълнение материално стимулиране са получили единствено две отделения в лечебното заведение. Директорът на болничното заведение даде обещание, че ще усили заплатите на всички медицински сестри със 100 лв. от първи октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР