Национален под мотото: Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!“,

...
Национален под мотото: Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!“,
Коментари Харесай

Протести в цялата страна срещу зеления сертификат, в София скандират Кацаров, оставка!

Национален под мотото: „ Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност! “, проведен от асоциации на на заведенията и туристическия отрасъл, има в доста градове в страната.

Протестът е против здравните ограничения, въведени от служебното държавно управление, които съгласно представилите на бизнеса не са съответни, а системата за използване на " " е дискриминационна и, с изключение на, че не взема решение проблемите на здравната рецесия, задълбочава икономическата.

В София демонстрацията стартира в 15 часа на Орлов мост, като протестиращите блокираха основното кръстовище, скандирайки " Оставка! ". В региона имаше засилено полицейско наличие.

В началото Ричард Алибегов, ръководител на Алианса на туристическата промишленост в България и на Българската асоциация на заведенията, съобщи:

„ В София – 80% спад на оборотите, в провинцията се стига до 90. Вече всеобщо сътрудници ще затварят, освобождават се чиновници. В София единствено в първите 3 дни единствено в нашата асоциация има 1300 молби за овакантяване от чиновници. Работа няма безусловно никаква, хората са доста обезпокоени. Експериментът, който нашата страна прави с стопанската система, се оказва, несъмнено, несполучлив. В чужбина вкараха документа при 60% имунизация. Не одобриха и предложенията на бизнеса, което щеше да избави поне стопанската система – да се одобряват антитела и тестванията да бъдат безвъзмездни, които Европа по този начин или другояче заплаща, тъй като в цяла Европа тези първи проби са безвъзмездни, поети от Европейски Съюз “.

Протестиращите се насочиха по бул. " Цар Освободител " към постройката на Министерския съвет. Шествието мина под прозорците на властта с вик на свирки и вувузели, и спря пред здравното министерство, където протестиращите започнаха да викат " Кацаров, оставка! "

Протести имаше в съвсем всички огромни градове в страната, обобщава БНР.

Във Варна митингът също блокира основни кръстовища. Над 200 ресторантьори, хотелиери, притежатели на обекти, работещи в сектора се включиха в проведения през днешния ден след обяд първи за града митинг против наложителните зелени документи за имунизиране в Кюстендил. Те упорстват за правдивост по отношение на бизнеса и тяхната активност, анулация на някои от въведените забрани и ограничавания. Шествието, огласяно от тъпани и тромби, мина по централния бул. " България ".

В Пловдив митингът на притежатели и на работещи в заведения блокира едно от най-оживените кръстовища в центъра - това до Баня Старинна.

В Стара Загора над 300 ресторантьори, хотелиери и подкрепящи ги жители блокираха кръстовището сред улиците " Ген. Гурко " и " Патриарх Евтимий ".

В 15 часа ресторантьорите затвориха обектите си и се събраха пред Областната администрация, откъдето се насочиха на изток, а половин час по-късно стопираха придвижването на едно от най-натоварените кръстовища.

Протестиращите желаеха за издаването на „ зелен документ “ да се признае пробата за антитела, а страната да обезпечи безвъзмездни проби и процедурата по тяхното взимане, упорстват от работещите в бранша.

В Бургас митингът против въвеждането на зелен документ мина с блокиране на придвижването по основни булеварди в града.

Над 300 протестиращи се събраха пред РЗИ в Бургас. Демонстрацията стартира с къс протест.

След това със викания „ Оставка “ и шествие протестиращите минаха по булевардите „ Сан Стефано “ и „ Христо Ботев “, където спираха на пешеходните пътеки край светофарите, с цел да блокират придвижването.

Шествието стигна до кръстовището пред бургаската гара. Там блокадата продължи 10 мин., а коли и 6 рейса на градския превоз се наложи да изчакат.

В Ямбол към 200 хотелиери, ресторантьори и техните чиновници още веднъж стачкуваха. За малко беше затруднено придвижването по един от главните пътни артерии. 

Близо 1000 са заетите в областта на този тип услуги в Ямболска област. Част от чиновниците са се имунизирани, само че е належащо още време, уточни регионалният ръководител насъюза на хотелиерите и ресторантьорите Никола Нинов.

" В тази конюнктура никой не може да работи! Десет заведения са затворени от началото на седмицата и най-малко 10 -15 се готвят да затворят събота и неделя ".

В Плевен протестното шествие потегля от площад „ Стефан Стамболов “ до постройката на регионалната администрация.

Огнян Георгиев има четири заведения и 50 души личен състав. Той е регионален координатор на Българска асоциация на заведенията за Плевен:

„ Ние кардинално не сме срещу зеления документ. Ние сме срещу метода, по който го вкараха – при 20% имунизирани да въведеш зелен документ значи, че убиваш стопанската система. Ние желаеме хората с антитела да получат зелен документ, по този начин както е в Австрия да вземем за пример, желаеме антигенните проби да станат в действителност безвъзмездни, и най-важното – желаеме, в случай че ще го вкарваме този документ, той да важи за всички “, сподели Огнян Георгиев.
 Бизнесът на народен митинг поради „ зеления документ “ Бизнесът на народен митинг поради „ зеления документ “
Бизнесът излиза на митинг в 15 часа през днешния ден в цялата страна под надпис „ Всички дружно! “, съобщи БГНЕС. Българската хотелие...

В Благоевград демонстрацията на засегнатите от Covid ограниченията е пред постройката на Регионалната здравна ревизия.

Във Велико Търново протестното шествие на ресторантьорите, представители на бизнеси в областта на търговията и услугите и на съперниците на " зеления документ " ще блокира придвижването от паметника „ Майка България “ до кръговото кръстовище до регионалната болница.

В Ловеч за втори следващ ден Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите провежда митинг пред постройката на регионалната администрация. Очаква се в митинга да се включат представители на други наранени сектори и жители.

В Габрово митингът ще стартира по-късно, в 18 ч. Ресторантьори, притежатели на фитнес зали и жители ще стачкуват под наслов „ Не на рестриктивните мерки! Да на свободата! “.

Протестът, разгласен за по-късно през днешния ден, е вторият за тази седмица в Габрово. В понеделник на апела на заетите в ресторантьорския отрасъл и във фитнес-залите откликнаха близо 500 души, недоволни от въвеждането на " зеления документ " за достъп до публични места, действия и обществени събития.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР