Националът за “Купа Дейвис” Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите

...
Националът за “Купа Дейвис” Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите
Коментари Харесай

Два спасени мачбола и страхотен обрат за Кузманов в Австрия

Националът за “Купа Дейвис” Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на ITF на червени кортове в австрийския град Фогау с награден фонд 25 хиляди $. Кузманов се наложи над аржентинеца Хуан Мануел Черундоло, с 6:2, 4:6, 7:5 в дуел, който продължи повече от три часа. Българинът поведе с 4:1 и завоюва без проблеми първия сет с 6:2. Във втората част той имаше задатък от 4:2, само че загуби идващите четири елементи и Черундоло изравни.

Срещата предложи изключителна драма в края. В решаващия трети сет Кузманов изоставаше с 3:5 гейма, само че съумя да направи поврат и да завоюва последните четири гейма. Освен това той отрази и два мачбола - при 3:5 и при 4:5 гейма. При 5:5 и 0:40 при негов сервис той завоюва идващите осем разигравания и затвори мача.

За Кузманов това е втори триумф след рестарта на сезона. На четвъртфиналите пловдивчанинът ще срещне представител на домакините - номер 5 в схемата Лукас Мийдлер, или участващия с " уайлд кард " Сандро Коп.

По-късно през днешния ден Кузманов още веднъж ще излезе на корта във Фогау. В среща от четвъртфиналите на двойки българинът и хърватинът Нино Сердарушич ще се изправят против нидерландците Гийс Брауер и Йеле Селс. Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР