Националът Георги Костадинов игра цял мач при победата на Арсенал

...
Националът Георги Костадинов игра цял мач при победата на Арсенал
Коментари Харесай

Жоро Костадинов продължава за Купата на Русия, Занев отпадна

Националът Георги Костадинов игра цялостен мач при успеха на Арсенал (Тула) над Ахмат с 2:0 в среща от 1/8-финалите в шампионата за Купата на Русия. Българинът полу§и жълт картон, а головете означиха Лука Джорджевич и Резиуан Мирзов. Това евентуално беше последният мач на Олег Кононов отпред на “артилеристите”. Очаква се напълно скоро той да бъде разгласен за старши треньора на Спартак (Москва).

Джорджевич откри резултата в 16-ата минута след пас на Михаил Бакаев и още един път потвърди, че Ахмат е обичаната му жертва. Той се разписа против същия противник и при успеха като посетител през 2017 година, когато треньор на Ахмат беше Кононов. Преди два месеца пък черногорецът порази вратата на отбора от Грозни и в Тула, носейки първа победа на Кононов като ментор на Арсенал.

В средата на второто полувреме Магомед Митришев направи необикновен пропуск, а в ответната офанзива Мирзов технично вкара втори гол за Арсенал и класира отбора си в идната фаза. Достигането до 1/4-финалите е подравнен връх в шампионата за тима от Тула.

От конкуренцията отпадна Енисей на Петър Занев. Родният национал беше титуляр при тежката загуба с 1:4 от първенеца Локомотив (Москва). Мачът на “РЖД Арена” се трансформира в рецитал на братята Миранчук. Два гола вкара Антон, а един - Алексей. Преди това Едер откри резултата от дузпа в 13-ата минута, а в края на дуела Александър Кутин също беше прецизен от бялата точка за почетното попадение на гостите.

Само преди няколко дни двата тима се срещнаха и в дуел от шампионата, като “железничарите” се постановиха с 3:0 в Красноярск. На 1/4-финалите противник на Локо ще е Рубин, който в профил различен столичен отбор - Динамо (Москва).

Сред последните 8 в шампионата попадна и Оренбург. Отборът на Владимир Федотов победи с 1:0 втородивизионния Тюмен с помощта на гола на Алексей Сутормин в 32-ата минута.

Купа на Русия, 1/8-финали:

ЛОКОМОТИВ (МОСКВА) - ЕНИСЕЙ 4:1
1:0 Едер (13) д.
2:0 Ан. Миранчук (39)
3:0 Ал. Миранчук (48)
4:0 Ан. Миранчук (57) д.
4:1 А. Кутин (85) д.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!

АХМАТ - АРСЕНАЛ (ТУЛА) 0:2
0:1 Л. Джорджевич (16)
0:2 Р. Мирзов (70)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!

ОРЕНБУРГ - ТЮМЕН 1:0
1:0 А. Сутормин (32)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР