Националът Александър Везенков стана първият баскетболист, който вкарва над 20

...
Националът Александър Везенков стана първият баскетболист, който вкарва над 20
Коментари Харесай

Везенков се нареди до големи имена с представянето си на Евробаскет 2022

Националът Александър Везенков стана първият баскетболист, който вкарва над 20 точки и овладява над 10 битки в първите си два мача на Европейско състезание за мъже през 21 век.

Само трима играчи са правили сходно достижение в три следващи дуела на Евробаскет от 1995 година насам - руснакът Андрей Кириленко, литовецът Арвидас Сабонис и чехът Ян Весели.

Везенков записа 26 точки и 11 битки против Испания, и 28 точки и 15 битки против Турция.
 Росен Барчовски: Загубихме мача в последната четвърт, Везенков и Дий Бост се умориха
Росен Барчовски: Загубихме мача в последната четвърт, Везенков и Дий Бост се умориха

" Очаквах сложен мач "

Двете загуби, които България записа на старта на шампионата на Стария континент в Грузия, допускайки над 100 точки, са тъкмо толкоз, колкото е позволила в последните си 20 срещи на подобен конгрес. Българският внушителен отбор има единствено две победи в последните си 23 дуела в предварителната фаза на Европейските шампионати.

България е и един от двата тима дружно с Финландия, които са създали повече стрелби от тройката - 71, в сравнение с за две точки - 70 на Евробаскет 2022 досега.

След успеха си над Белгия преди ден, съставът на Черна гора ще се опита да запише следващи триумфи на шампионат на Стария континент едвам за повторно в историята си след Евробаскет 2017.

Звездата на черногорците Боян Дублевич отбелязва 20 и повече точки в трети следващ дуел, които играе на Европейско състезание.

Днес от 14:30 часа българите излизат против Черна гора в третия кръг в група А на шампионата в грузинската столица Тбилиси.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР