Натрупаното увеличение на основните възнаграждения на работещите в отбраната, считано

...
Натрупаното увеличение на основните възнаграждения на работещите в отбраната, считано
Коментари Харесай

Изплащат натрупаното увеличение на основните възнаграждения на работещите в отбраната през април

Натрупаното нарастване на главните хонорари на работещите в защитата, считано от 1 януари 2024 година, ще бъде изплатено през април, оповестиха от Министерството на защитата. Министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев подписа през днешния ден заповедите за увеличение на главните хонорари на военнослужещите и цивилните чиновници от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. 

Натрупаното нарастване с 10% ще бъде изплатено със заплатите за април.

За тази цел през годината ще бъдат изразходвани 80% от осигурените 180 милиона лева от бюджета за защита, оказва се още от известието.

Останалите 20% ще бъдат разпределени за хонорари, в сходство с резултатите от провеждащия се Стратегически обзор на отбранителната политика, предпочитано за: попълване на заявените формирования с висока степен на готовност; длъжности с дефицитни специалности във въоръжените сили; увеличение на възнагражденията на IT експертите в осведомителната сфера със отговорности по създаване, авансово изследване, акомодация, внедряване, образование, паралелна обработка и поддръжка на софтуер; за увеличение на спомагателното заплащане за езикови умения според STANAG 6001.

На 20 март кабинетът в оставка одобри главните месечни хонорари на военнослужещите и цивилните чиновници от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска, в това число и на висшите военни учебни заведения, ще бъдат увеличени с най-малко 10%, считано от 1 януари т.г.

С обезпечаването на увеличението на главните хонорари на военнослужещите и цивилните чиновници Министерството на защитата продължава поредната политика за повишаване на заплатите в системата, се прибавя в известието. Целта е да бъде понижен съществуващият недостиг от отбранителни качества, изключително във връзка с привличането и задържането на хората в системата на защитата и за превъзмогване на несъответствието в приходите им.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР