НАТО удвои силите си в Източна Европа и всъщност се

...
НАТО удвои силите си в Източна Европа и всъщност се
Коментари Харесай

Белоруският генерален щаб предупреждава: Всички решения вече са взети!

НАТО удвои силите си в Източна Европа и в действителност се готви за война, сподели на 5 май генерал-майор Руслан Косигин, заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус. В същото време Р. Косигин означи, че „ забележителна част от силите и средствата, сякаш предопределени за подсилване на източния фланг на алианса, бяха трансферирани от континенталната част на Съединените щати “. По неговите думи, в този момент има към 37,5 хиляди бойци, от които 24,5 хиляди са в Полша и балтийските страни. „ Всъщност текат подготовка за осъществяване на военни интервенции в източната посока. “

От 1 до 27 май се организират учения на Северноатлантическия алианс „ Защитник на Европа – 2022 “ на територията на девет европейски страни. Общо, както се показва в полското министерство на защитата, в тях вземат участие 18 000 бойци от над 20 страни.

На 4 май военачалник Майк Репас, някогашният началник на Командването на специфичните интервенции на Съединени американски щати в Европа, прикани Съединени американски щати и техните съдружници да основат стратегически сили на източния фронт, състоящи се от пет бригади с до 40 000 бойци.

Вярвам, сподели генералът, че Съединените щати и техните съдружници би трябвало да създадат четири неща. Първо, отслабете Русия и укрепете капацитета на Украйна. Второ, да продължим да ограничаваме Русия посредством създаване на личните си качества и тези на НАТО. Трето, да се реализира деградация на въоръжените сили и капацитета на Русия. Четвърто, да подсигурява провалянето на Русия в Украйна.

Италианското издание Джорнале /Giornale/, базирайки се на данните на Световния стопански институт, дава рейтинг на първите 10 страни, които доставят оръжие на Украйна.

Съединените щати са отпред с 4 милиарда $, следвани от Полша (1,4 милиарда евро), Германия (1,3), Англия (770 милиона), Канада (697 милиона). Дори дребни Латвия и Естония съумяха да доставят на Украйна оръжия на стойност 220 милиона.

В изявление в Народното събрание на 4 май италианският министър на защитата Лоренцо Герини сподели, че Рим също ще продължи да доставя оръжие на Украйна. На въоръжените сили на Украйна ще бъдат трансферирани противотанкови оръжия, системи за противовъздушна защита, минохвъргачки, артилерийски муниции, информационни системи и персонални защитни средства. Доставките на оръжие, акцентира италианският министър, се координират с други европейски страни.

Освен това, отбелязва Джорнале, към доставчиците на военни артикули би трябвало да се прибавят страни като Албания, Белгия, Хърватия, Дания, Естония, Финландия, Гърция, Ирландия, Япония, Латвия, Литва, Люксембург, Черна гора, Нова Зеландия, Северна Македония, Норвегия, Португалия, Румъния, Словения, Южна Корея.

„ Очевидно, когато Западът оборудва Украйна с съвременни нападателни оръжия и образова украински оператори в Обединеното кралство, Франция, Германия или Полша, ние сме рисково покрай директното включване на войските на НАТО в спора “, сподели в изявление за РИА Новости специалистът по геополитика от Центъра за политически въпроси и стратегически разбор (StratPol ) Ксавие Моро. „ Това стартира да наподобява доста на международна война “, добави той.

„ Украйна е бедна страна, която влезе в ленд-лизинг система с приятелите си от НАТО и затъна в задължения без причина. За да бъдат в действителност ефикасни, изпращаните оръжейни системи би трябвало да се ръководят от бойци на НАТО с опит в потреблението на това съоръжение, само че това не може да се случи без да се предизвика спиралата на нуклеарната война. “

Припомняме, че предизвестието, отправено от Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус, беше предшествано от съветския президент В. Путин. На неотдавнашна среща с членове на Съвета на законодателите той сподели:

„ Ако някой има намерение да се намеси в протичащите събития извън и основава неприемливи за нас стратегически закани за Русия, те би трябвало да знаят, че нашите отговори на контраударите ще бъдат стремително бързи. Имаме всички принадлежности за това: освен това такива, с които никой не може да се похвали в този момент, само че няма и ние да се хвалим. Ще ги използваме, в случай че е належащо. И желая всички да знаят за това. Ние взехме всички нужни решения по този въпрос. ”

Превод: Европейски Съюз

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР