НАТО трябва да избегне директна военна конфронтация с Русия, която

...
НАТО трябва да избегне директна военна конфронтация с Русия, която
Коментари Харесай

Шолц: НАТО трябва да избегне директна военна конфронтация с Русия, за да не се стигне до Трета световна война

НАТО би трябвало да избегне директна военна борба с Русия, която би могла да докара до Трета международна война. Това предизвести немският канцлер Олаф Шолц в изявление за " Шпигел ", съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4539
Шолц  е подложен на критика вкъщи и в чужбина поради очевидното отвращение на държавното управление му да достави тежка бойна техника на Украйна, като да вземем за пример танкове и гаубици.

Запитан в изявлението за какво мисли, че доставката на танкове може да докара до нуклеарна война, Шолц акцентира, че няма инструкции, в които да се постановява по кое време Германия би могла да бъде сметната за страна във войната в Украйна. " Ето за какво е още по-важно ние да обмислим всяка една стъпка, доста значимо е да се координираме тясно един с различен ", съобщи Шолц.

" Да се избегне ескалация по посока на НАТО е водещ приоритет за мен ", добави той и акцентира, че последствията при допускане на неточност биха били трагични.

Шолц обаче може да бъде заставен да вземе ясна позиция по отношение на това дали тежки въоръжения могат да бъдат изпращани непосредствено от Германия за Украйна.

" Велт ам зонтаг " заяви, че компанията в региона на защитата " Рейнметал " е кандидатствала за позволение за продажбата на 100 немски пехотни машини " Мардер " на Украйна.

Германия в предишното разреши на други страни, включително и Нидерландия, да продават немска тежка военна техника на Украйна. 

Пред " Шпигел " Шолц също така отбрани решението си да не поставя неотложно завършек на немския импорт на съветски природен газ в отговор на съветската инвазия в Украйна.

" Аз безусловно не виждам по какъв начин газово ембарго може да постави последна на войната. Ако съветският президент Владимир Путин беше отворен към икономическите причини, то в никакъв случай не би почнал тази откачена война ", съобщи Шолц.

Той добави, че неговото решение по отношение на вноса на съветския газ води до отбягване на трагична икономическа рецесия и на загуба на милиони работни места и затваряне на предприятия, които в никакъв случай повече няма да могат да отворят порти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР