НАТО ще покани Република Македония да се присъедини като страна-членка

...
НАТО ще покани Република Македония да се присъедини като страна-членка
Коментари Харесай

Столтенберг обеща НАТО на Македония, само да реши спора с името

НАТО ще предложения Република Македония да се причисли като страна-членка на Северноатлантическия пакт откакто бъде реализирано задоволително решение на разногласието за името с Гърция.

Това сподели пред държавната организация МИА генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди идването си в Скопие, съобщи БГНЕС. На въпроса дали Македония ще получи покана за участие, без да се стигне до решение на разногласието с краткотрайното название - Бивша югославска република Македония той сподели следното: " Не, позицията на НАТО остава непроменена. Всички решения в НАТО се одобряват въз основата на реализиран консенсус измежду всички страни от НАТО. По време на срещата на върха в Букурещ, а и на всички останали 4 срещи, бе реализирано единодушие страната да се причисли, откакто се реализира взаимно задоволително решение на въпроса за името в границите на Организация на обединените нации ", акцентира Столтенберг.

Той изрази своята поддръжка във връзка с договарянията сред Македония и Гърция, само че посочи, че този въпрос не влиза в неговите пълномощия. БГНЕС напомня, че това е първата аудиенция на Столтенберг в Македония от три години насам. Той ще остане два дни в македонската столица - през днешния ден и на следващия ден. По време на визитата си ще има срещи с държавните ръководители на западната ни съседка, с министри, както и с водачите на някои политически партии. В края на визитата си Столтенберг ще даде взаимна конференция с премиера Зоран Заев.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР