НАТО ще активира своите отбранителни планове, които ще включват преместване

...
НАТО ще активира своите отбранителни планове, които ще включват преместване
Коментари Харесай

НАТО местят войски, засилват източния гланг

НАТО ще задейства своите отбранителни проекти, които ще включват пренасяне на войски. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Алиансът ускорява военното си наличие по източния фланг.

Столтенберг изрази убеденост, че Москва няма да нападна член на НАТО, тъй като знае, че това е най-силният Алианс в историята. А офанзивата против един член на пакта би означавала офанзива против всички тях.

Той разяснява още, че Русия употребява мощ, с цел да пренапише историята и да отклони Украйна от мирния й път.

„ Това е дълго планувано, съзнателно нахлуване. Намеренията на Кремъл са ясни за целия свят. Лидерите на Русия носят цялостна отговорност за дейностите и лъжите си. Това е експанзия против суверенна, мирна страна и сериозна опасност за евроатлантическата сигурност”, уточни още Столтенберг.
Той категорично подсети член 5 от контракта, който споделя, че нападението против една страна членка на Алианса, е нахлуване против Алианса.

Освен това Столтенберг настоя, че е време да се образува анти-Путин пакт.

Трябва да засилим груповата си отбрана по море, въздух и земя. Последните седмици нашите съдружници оставиха доста войски в Европа, имаме над 100 самолета и над 120 кораба от Северно до Средиземно море - нашият ангажимент по член 5 е безспорен, сподели шефът на НАТО.

Русия в никакъв случай не е приемала съществено предложенията за разговор, като в същото време възнамерява от ден на ден и повече инвазия. Русия затвори вратата за политическо решение. Това е тъжната действителност, която има трагични последствия за украинското население, само че и за цяла Европа, уточни той.

Столтенберг поздрави украинските военни за тяхната храброст.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР