НАТО планира да поеме координацията на доставките на оръжие за

...
НАТО планира да поеме координацията на доставките на оръжие за
Коментари Харесай

Ханделсблат: През НАТО ще минават оръжейните доставки за Украйна

НАТО възнамерява да поеме координацията на доставките на оръжие за Украйна, макар че Алиансът постоянно е считал, че помощта за Киев е въпрос на суверенни решения на страните членки и двустранни съглашения, а не на негова стратегия. Това заяви немският вестник " Ханделсблат ", базирайки се на източници от дипломатическите и политическите кръгове.

" В НАТО стартира фундаментална смяна на курса: западният защитителен съюз приготвя проекти да поеме координацията на оръжейните доставки за Украйна ", - се показва в материала.

Отбелязва се, че управлението на блока счита за оправдано да интегрира формата " Рамщайн " в личните си структури, за да се защищити от възможни политически промени във Вашингтон. Според обявата НАТО от ден на ден се съмнява, че Съединени американски щати ще продължат да доставят оръжие на Украйна, в случай че някогашният американски президент Доналд Тръмп завоюва изборите през ноември.

Вестникът показва, че проектът за интеграция е създаден от Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на президента на Съединени американски щати, и Йенс Столтенберг, общоприет секретар на алианса.

Германският канцлер Олаф Шолц прикани другите страни от Европейския съюз да окажат по-голяма поддръжка на Украйна през 2024 година

" Доставките на оръжие за Украйна, планувани досега от множеството страни - членки на Европейски Съюз, във всички случаи са прекомерно дребни. Затова приканвам нашите съдружници в Европейския съюз също да увеличат напъните си в интерес на Украйна ", съобщи той след среща с министър-председателя на Люксембург Люк Фриден в Берлин.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР