НАТО отказа да уважи инициативите за сигурност на Русия в

...
НАТО отказа да уважи инициативите за сигурност на Русия в
Коментари Харесай

Лавров: НАТО пренебрегна Русия от желание да управлява света


НАТО отхвърли да почете самодейностите за сигурност на Русия в опит да ръководи целия свят. Това съобщи съветският външен министър на взаимна конференция след диалози със своя бахрейнски сътрудник Абдулатиф бин Рашид Ал Заяни, оповестява ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5694
Пред управлението на Бахрейн той посочи напъните на Русия през последните 15 години за " надеждно гарантиране на сигурността на европейския континент и евроатлантическия район като цяло ", както и за многочислените начинания на Москва, които " не получиха почтително отношение, оправдателен отговор " от НАТО и Съединени американски щати.

" Тази обстановка сподели желанието на нашите западни сътрудници да водят бизнес не на основата на тъждество, не на основата на правилата на Устава на Организация на обединените нации, в това число правилото на ценене на суверенното тъждество на страните, а на основата на диктат, на тяхната непоправима увереност, че им е писано да ръководят целия свят ", акцентира Лавров.

Министърът увери, че Русия ще продължи да пази правилата на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации, които Западът нарушава по всевъзможен начин, прокарвайки концепцията за еднополярност.

" Според тази идея Западът взема решение всичко. Правейки това, НАТО играе ролята на световен служител на реда, той не е защитителен съюз. Той обезпечава световната сигурност, в това число, както се твърди, в Индо-Тихоокеанския район, намерено обявявайки нуждата от ограничение на Китай и Русия, несъмнено. И концепцията за учреден на правила ред допуска, че това владичество на Запада се реализира със Съединените щати, които дават отговор за всичко ", заключи Лавров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР