НАТО и Европейският съюз обещаха днес подкрепа за източните си

...
НАТО и Европейският съюз обещаха днес подкрепа за източните си
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Пълна солидарност на ЕС към Литва, Полша и Латвия в тези трудни времена

НАТО и Европейският съюз дадоха обещание през днешния ден поддръжка за източните си членове по отношение на рецесията с мигранти, идващи от Беларус, предава ДПА.

" Искам да ви уверя в цялостната взаимност на Европейски Съюз към Литва, Полша и Латвия в тези доста сложни времена ", сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на посещаване в Литва. " Нито един съдружник в НАТО не остава самичък ", добави генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг след диалози във Вилнюс с литовския президент Гитанас Науседа.

Фон дер Лайен приказва за " умишлена, цинична и рискова офанзива " от страна на беларуския президент Александър Лукашенко, който съгласно Брюксел инициира миграционна рецесия в отговор на глобите на Европейски Съюз против неговия режим поради нарушавания на човешките права. Столтенберг сподели, че Беларус употребява почтени хора, с цел да окаже напън върху съседите си.

В изказване по литовската телевизия шефът на НАТО установи, че напрежението по източната граница на алианса е поотслабнало, само че предизвести, че е рано да се твърди, че рецесията е отминала. Столтенберг загатна и за различен проблем по източния фланг на НАТО - скупчването на съветски войски към Украйна.

Тези два въпроса ще бъдат обсъждани на срещата на външните министри от НАТО в Рига във вторник и сряда идната седмица, уточни ДПА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР