Натискът върху президентите на Харвард, Пенсилванския университет и Масачузетския технологичен

...
Натискът върху президентите на Харвард, Пенсилванския университет и Масачузетския технологичен
Коментари Харесай

Харвард, Пенсилвания и Масачузетският технологичен институт, призовани от 74 членове на Конгреса на САЩ да уволнят лидери

Натискът върху президентите на Харвард, Пенсилванския университет и Масачузетския софтуерен институт се усили, откакто 74 членове на Конгреса — най-вече републиканци — подписаха писмо, настояващо за отстраняването им заради неуспеха да се оправят с антисемитизма в техните кампуси.

Писмото последва пагубното появяване на Клаудин Гей от Харвард, Елизабет Магил от Пен и Сали Корнблут от MIT на чуване в Конгреса във вторник, в което те се бориха да съберат явен отговор, когато неведнъж запитан от представителя Elise Stefanik дали призоваването за геноцид на евреите е в нарушаване на техните кодекси за държание в кампуса. и нееврейски ученици и донори.

Въпреки това шумът продължава, като един донор анулира подаяние от $100 милиона, а консултативният съвет на Penn's Wharton Business School прикани за уволнението на Magill.

Около 50 членове на борда на университета се събраха за това, което представител назова „ неофициална “ среща в четвъртък, която п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР