Натискът от тирове, пътуващи към "Дунав мост" ще бъде намален

...
Натискът от тирове, пътуващи към "Дунав мост" ще бъде намален
Коментари Харесай

ТИР паркинги край Велико Търново и Стара Загора ще облекчават трафика на Дунав мост

Натискът от тирове, пътуващи към "Дунав мост " ще бъде понижен като се обезпечи отмерено систематизиране на натоварването по цялото трасе от "Капитан Андреево " до северната граница на България

Това заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който е в Русе за среща с виновните локални и държавни институции по тематиката.

За задачата ще се открият краткотрайни паркинги отвън обитаемоте места край Велико Търново и Стара Загора, където камионите ще изчакват. Осигурена е и нужната съгласуваност сред министерствата на вътрешните работи, на превоза и на районното развиване.

"Всичките три институции благодарение на националния координационен център ще употребяват опита от зимното поддържане, когато камионите се отбиват, с цел да се обезпечи зимното поддържане на пътищата. Увериха ме представителите на разнообразни институции, че има задоволително места по трасето отвън обитаемоте места, където камионите могат да бъдат отбити, а трафикът да се координира посредством националния координационен център, тъй че да се освобождават толкоз камиони, колкото е належащо да стигнат до Русе, с цел да не се претрупа града “, съобщи министър Демерджиев, представен от.

Той посочи, че трайното решение на този въпрос може да се случи едвам след година - две с обезпечаването на буферни паркинги до граничния пункт с нужните условия и за превозвачите, на които могат да стопират камионите без да затрудняват придвижването в региона.

Припомняме, че по този мотив неотдавна беше проведен и митинг от поданици на Мартен, Сливо поле и другите обитаеми места в региона, които са затруднени да стигнат до работните си места в Русе поради натоварения трафик до граничния пункт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР