Натъпкани сме с нелегални престъпници, на които дават документи, за

...
Натъпкани сме с нелегални престъпници, на които дават документи, за
Коментари Харесай

Според опозицията в сглобката има разкол за мигрантите, къде видяхте ръката на Кремъл?

Натъпкани сме с незаконни нарушители, на които дават документи, с цел да освободят места в центровете, съобщи Тошко Йорданов
Опозицията реагира остро на успокоението, което внесоха по време на чуването в Народното събрание вътрешният министър Калин Стоянов и директорката на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева. Стоянов разгласи, че мигрантският напън е намалял тройно по отношение на предходната година, а Тошева - че местата в центровете са напълнени към 43%. Тя заяви още, че ще местят лицата с краткотрайна протекция от центъра в " Овча купел " в други центрове в страната, тъй като постройката била амортизирана.

От ПП-ДБ упрекнаха Има Такъв Народ, " Възраждане " и Българска социалистическа партия, че плашат хората с кремълска агитация и са. Опозицията пък съзря разнобой в групите от болшинството по тематиката с мигрантите.

ГЕРБ стачкува против ГЕРБ за " Овча купел " - не знаят ли, че са " съветски микрофони ", попитаха от Българска социалистическа партия и визираха снощния митинг в " Овча купел ".

" Отишъл в " Овча купел " представителят на ГЕРБ Антон Хекимян да стачкува. Решението за този център е взето от ГЕРБ, осъществено от ГЕРБ. Значи - ГЕРБ стачкува срещу ГЕРБ. Те, като са взимали решение за този център там - не са ли мислили за видеонаблюдение, за това по какъв начин ще действа, за жителите, живеещи в близост? ", попита соцдепутатът Иван Ченчев. Корнелия Нинова пък подсети по кое време е почнало всичко - с апела на Ангела Меркел, че Европа има потребност от служащи и е в демографска рецесия. Соцлидерката обаче разгласи, че под 15% са тези мигранти, които в действителност са почнали работа, останалите са на обществена прехрана от Европейски Съюз. Тя настоя тук да остават единствено нуждаещите се от протекция, а престъпно проявените да се връщат назад в страната по генезис.

Гроздан Караджов от своя страна изрази отвращение от изявлението на премиера в оставка Николай Денков, който се скарал, че опозицията плаши хората и ги кара да се опасяват от " една подправена вест ".

" От няколко дни ръководещите ни обяснявате, че няма мигрантски проблем. Как всеки, който им обърне внимание, той обслужва Кремъл. Ако някого атакуван за обир, това би трябвало да ни радва, може би, да ни успокоява? Това е най-малкото цинично ", разяснява той обяснението за това, че сбиванията в центъра на столицата са били битови произшествия.

" Ако е всичко е наред, защо част от ръководещите внасят радикални ограничения? ", попита Гроздан Караджов от Има Такъв Народ във връзка проекторешението, импортирано от Бойко Борисов и Делян Пеевски за увеличението с 1264 щатните бройки на граничните служители на реда по границата и за защита на бежанските центрове. " И за какво се приказва опасност за националната сигурност? Защо се желае засилена защита на бежанските центрове? Защо си противоречите, уважаеми сътрудници? Защо през днешния ден има заседание при МВР- министъра с тематика сигурност и миграция ", попита Караджов, като в това време цитира думите на министър Калин Стоянов в пленарната зала, че мигрантски напън няма.

" Само когато са аварирали, ние научаваме, че има мигранти в страната, само че другояче си вършим работата ", заключи Караджов и упрекна, че властта крие казуса.

По думите му по въпроса с мигрантите има ерес в " сглобката ". " Гражданите не са отговорни, че години наред властта не се е справяла, и имат цялостното право да не имат вяра, че всичко е цветя и рози, тъй като тъкмо те живеят до центровете, а не вие ", добави той. Караджов изрази неразбиране, че Искрен Митев от ПП-ДБ упрекна опозицията в " кремълска агитация ". По думите му хората, които стачкуват, упорстват само за засилен полицейски надзор край центровете, съблюдаване на пропускателния режим и вечерен час, с една дума - разпоредбите в страната.

" Къде виждате ръката на Кремъл?! Всеки негодник, който не може да се оправя с работата си, постоянно си търси виновността отвън себе си, а ръководещите се оправдават с интернационалното състояние. " Ние сме отличници, само че на нас Кремъл ни пречи. Превърнали сме се в разграден двор за превозване на мигранти ", откри депутатът от Има Такъв Народ.

Председателят на групата Тошко Йорданов пък заключи: " Фалшива вест е, че има успокоение "  и отхвърли упрека на ръководещите, че опозицията е тази, която насажда страхове. " Натъпкани сме с незаконни нарушители, които след това ги вършат легални с документи, с цел да освободят места в центровете ", съобщи още Тошко Йорданов, като цитира думите на Мариана Тошева, че потенциалът е напълнен под 50 на 100, а допреди няколко месеца беше над 70% цялостен. Йорданов се зачуди къде са отишли всички тези хора.

По-рано директорката на Държавната организация за бежанците призна, че никой не е потърсил мнението й преди да подпишем документа с Австрия за Шенген. Отново тя уточни, че от началото на годината има подадени към 650 претенции по Дъблинското съглашение за връщане на мигранти. " За една година ще станат над 6000 - колкото сподели министърът на Австрия ", пресметна водачът на ПГ на Има Такъв Народ. И се обърна към Настимир Ананиев: " Вдигни си това тежкото и отиди да заявиш на министъра на Австрия, че е излъгал ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР