Настроенията на инвеститорите в еврозоната се подобряват през април, достигайки

...
Настроенията на инвеститорите в еврозоната се подобряват през април, достигайки
Коментари Харесай

Настроения на инвеститорите в Еврозоната се подобряват, заради раздвижване в Китай

Настроенията на вложителите в еврозоната се усъвършенстват през април, достигайки най-високото си равнище от ноември, с помощта на признаците на напредък в Китай, демонстрира изследване в понеделник, осведоми Reuters.

Изследователската група Sentix декларира, че показателят на настроенията измежду вложителите за еврозоната е повишен до -0,3 от -2,2 през март. Анализаторите чакаха стойности от -2.1.

Под-индекс на упованията се усъвършенства за трети следващ месец, достигайки -4.3, най-високото си равнище от май предходната година. Индексът за настоящето състояние обаче отслабва за осми следващ месец, спадайки до 3.8, най-слабото му равнище от февруари 2015 година.

Икономическата обстановка в еврозоната остава нестабилна, споделят от Sentix, само че с подобренията на упованията инерцията на спада се забавя.

" С изключение на уморителната полемика за Brexit, фактът, настроенията зависят повече от развиване на двете стопански сили Китай и Съединени американски щати ", декларира ръководещият шеф на Sentix Манфред Хюбнер.

Ефектът на ограниченията за кредитна агресия, подхванати от китайското държавно управление, към този момент се вижда, прибавя той.

Отделен показател, измерващ настроението на вложителите в Германия, спадна до 2.1, най-ниското му равнище от август 2012 година Индексът на упованията за Германия се покачиха за трети следващ месец до -6.0.

Под-индекс, измерващ настоящите условия, падна за шести следващ месец до 10,5 - развиване, което Хюбнер разказва като обезпокоително.

" Би било позитивно, в случай че Германия не се осланя единствено на Китай и Съединени американски щати, а се опитваше да направи своя принос за икономическата стабилизация. "

Sentix изследва 936 вложители от 4 до 8 април.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР