Настроението в обществото е подобно на настроението в ГДР в

...
Настроението в обществото е подобно на настроението в ГДР в
Коментари Харесай

Доверието на германците в институциите - национални и европейски, удари историческо дъно

„ Настроението в обществото е сходно на настроението в Германска демократична република в края на 80-те години на предишния век, малко преди колапса на системата “, сподели депутатът от AfD (Алтернатива за Германия) Петр Бистрон, разяснявайки тревожните данни от изследването.

Ново изследване на публичното мнение разкри, че доверието на германците в държавното управление и политическите институции – на локално, щатско, федерално и европейско равнище – е спаднало до ново дъно, като равнищата на доверие в 10 съществени политически институции са спаднали внезапно през 2022 година спрямо миналата година.

Проучването, извършено от Института за обществени проучвания и статистически разбори Forsa, разкри, наред с други неща, че две трети от германците не имат вяра на институциите на „ федералния канцлер “ и „ федералното държавно управление “, спад с 24 и 22 процентни пункта надлежно по отношение на миналата година, оповестява Junge Freiheit.

Бундестагът, федералният парламент на Германия, се показа съвсем толкоз зле, като 63% от интервюираните споделиха, че нямат доверие в институцията.

В някогашните източногермански провинции съвсем трима от четирима респонденти (74%) декларират, че нямат доверие на законодателния орган. В миналогодишното изследване 50% от респондентите в цялата страна споделиха, че имат вяра на институцията да съставлява и пази техните ползи.

На европейско равнище немските жители са още по-недоверчиви. Доверието в Европейския съюз и неговите институции падна до 31% по отношение на 38% преди година. В някогашните източногермански провинции единствено 20% от интервюираните споделят, че имат доверие в Европейски Съюз.

От десетте основни политически институции, чиито равнища на доверие бяха измерени в изследването, политическите партии се оказаха с минимум доверие, като едвам 17% от германците в цялата страна споделят, че им имат вяра, че съставляват ползите им. Отново в някогашните източногермански провинции този брой е даже по-нисък, единствено 11%.

Институцията на „ федералния президент “ е единствената политическа институция, която се употребява с доверието на повече от половината от популацията (63%), което е спад от 12 процентни пункта по отношение на предходната година.

В мнения, дадени извънредно за The European Conservative, Дитер Щайн, създател и основен редактор на немския вестник Junge Freiheit, даде известна визия за какво доверието в немската страна и нейните политически институции е паднало до такова изумително ниско равнище.

Щайн сподели:

" Страшно е, когато две трети от германците не имат вяра на личното си държавно управление. Същото важи и за Бундестага, решаващият парламент на страната, който също не се доверява на съвсем две трети от германците. "

" Има две съществени аргументи за това: окаяното ръководство на рецесията на федералното държавно управление и безсилието на Бундестага. Независимо дали става дума за бежанци, ковид, инфлация, обучение, сила, Deutsche Bahn, инфраструктура или войната в Украйна – ръководството на рецесията на държавните управления на Меркел и Шолц е пагубно ", съобщи той.

" Харчат се доста пари за облекчение на компликациите в кратковременен проект, само че нищо не се реализира в средносрочен и дълготраен проект. Напротив, инфлацията в действителност се подклажда. А Бундестагът? Не е в положение да спре държавното управление ", продължава издателят.

" Германците възприемат федералното държавно управление като некадърно, а Бундестага като импотентен. Още по-важни са опозиционните партии, които дават глас на митинга и могат да предложат различни, градивни, политически решения на многото проблеми на страната ", съобщи той.

Говорейки извънредно пред The European Conservative по отношение на притеснителното равнище на съмнение на германците към техните политически институции, депутатът от Alternative für Deutschland (AfD) Петр Бистрон, който е представител на външната политика на партията, сподели:

" Не е чудно, че германците изцяло изгубиха доверие в държавното управление. През последните години обстановката в Германия се утежни фрапантно: членовете на опозицията са всеобщо потискани от страната, антиправителствените стачкуващи са бити от полицията, уредниците са задържани, сериозните публицисти са заглушени, опозиционните партии са лишени от правата си в парламентите – и всичко това или се премълчава, или всеобщо се показва неправилно от следените от страната медии ", споделя той.

" Настроенията в обществото са сходни на тези в Германска демократична република в края на 80-те години, малко преди колапса на системата. Правителството популяризира виртуална действителност посредством своите институции и медии, само че от ден на ден жители виждат в всекидневието си, че този неестествен облик няма нищо общо с действителността на живота. "

Проучването, озаглавено „ Класиране на доверието на институциите “, се организира от Forsa през последните 15 години. В тазгодишната анкета, извършена от името на n-tv/RTL Германия от 15 до 22 декември, участваха общо 4003 респонденти.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР