Настроението ни през деня зависи и от позата, в която

...
Настроението ни през деня зависи и от позата, в която
Коментари Харесай

Какво издава позата, в която заспивате

Настроението ни денем зависи и от позата, в която спим. Тя е тясно обвързвана с метода на живот и характера ни, написа Telegraph .

Над 50 % от хората спят в поза " ембрион " - свити на една страна, с колене прибрани към главата.

Тази позиция е присъща за хората, които постоянно се тревожат - за тях сънят е самобитна зона на комфорт след напрегнатия ден, счита Робърт Фипс, експерт, изследващ езика на тялото.

Хората, които спят свити, нормално са добросъвестни и подредени, само че имат податливост да се безпокоят ненужно.

Друга известна позиция е " дънер " - с изпънато тяло и ръце, отпуснати край него. Хората, които спят по този начин, са упорити и ненапълно строги, отличават се с неизменност, само че им липсва еластичност.

Една четвърт от участниците в изследването на Фипс  спят легнали встрани с протегнати напред ръце. Според него това са хора, които праволинейно преследват фантазиите си и постоянно са устремени към нещо.

Те могат да са доста сериозни към себе си - чакат постоянно отлични резултати и се отхвърлят бързо, в случай че не ги реализиран. Съветът към тях е да схванат какво в действителност желаят и да не си губят времето с прищевки, които няма да им донесат задоволство.

Последната от най-често срещаните позиции е по стомах, с ръце в профил на главата - една от най-неудобните за сън. Хората, които спят по този начин, прегръщат възглавницата, както корабокрушенец избавителната дъска.

Те постоянно имат възприятието, че животът " се случва около тях " и нямат надзор над това, което ще се случи денем. Обикновено се разсънват напрегнати, с чувството, че би трябвало да се оправят с проблеми и задания, останали от предния ден.

Според Фепс те би трябвало да се стремят да се оправят с нещата малко по малко, поемайки надзор над деня си, с цел да вземат живота си в ръце.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР