Настояваме не само за оставката на Цветан Цветанов, но и

...
Настояваме не само за оставката на Цветан Цветанов, но и
Коментари Харесай

Йончева: Цветанов да напусне политиката, докладите за България са присъда за Борисов

Настояваме освен за оставката на Цветан Цветанов, само че и за неговото овакантяване на българската политика, тъй като казусът с жилищата на властта не е единствено в това, че закупени на цени няколко пъти по-ниски от пазарните. Борисов е угрижен от къде идват офанзивите, а не за корупцията. Докладите на Европейска комисия и на Държавния департамент на Съединени американски щати са присъда за Борисов.
Това съобщи представителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и лидер на листата на левицата за евроизборите Елена Йончева на конференция в централата на Българска социалистическа партия.

Тя напомни, че преди няколко дни Българската стопанска камара излезе с информация, че 42% от признатите закони минават през " задния вход ", т.е. те обслужват частни ползи, частни компании. Йончева уточни, че през януари 2017 година ГЕРБ са вкарали лобистки промени в Закон за устройство на територията, които дават опция на една компания, вместо да построи 8 етажен блок, да построи 35 етажен. „ Поправката „ Артекс “ на Закон за устройство на територията е импортирана от депутати от ГЕРБ. Тя е гласувана от всички депутати от ръководещата партия. Тези, които са я внесли са знаели защо е. Става дума за лобистки закон, който импортиран за съответна компания ", сподели още националният представител.

Елена Йончева посочи, че макар скандалните разкрития за жилищата на властта, от мненията на премиера Борисов е останала с усещане, че той е угрижен за това- от къде идват тези офанзиви, а не за корупцията, в която е затънала ГЕРБ.

Тя добави, че Борисов би трябвало да разяснява последния отчет на Европейска комисия от февруари тази година, в който се споделя, че две трети от сигналите за корупция на видни български политици не се проверяват. Йончева посочи, че в него се споделя: „ Две трети от отчетите за съмнителни покупко-продажби, изпратени от финансовите институции към звеното за финансово разузнаване, касаещи български видни политически персони, не се проверяват от съответните органи “.

Йончева цитира още и отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати от март тази година, в който се приказва за корупция и неефективна система. Тя напомни още, че в отчета от преди две години пък се споделя, че чиновници във всички клонове на държавното управление са забъркани в корупционни практики безнаказано.

" В него написа още: " Корупционните практики включват, подкупи, спор на ползи, комплицирани схеми за заграбване, нарушени поръчки и търговия с въздействие. Въпреки че законът планува наказателно гонене на корупцията, българското държавно управление не ползва закона дейно ". Това е присъда към Борисов, произнесена още преди няколко години ", безапелационна бе Елена Йончева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР