Настояваме министърът на културата Атанас Атанасов да последва примера на

...
Настояваме министърът на културата Атанас Атанасов да последва примера на
Коментари Харесай

МК да настани украинци в почивните си бази

Настояваме министърът на културата Атанас Атанасов да последва образеца на всички останали държавни институции и незабавно да разпореди със своя нарочна заповед почивните бази на ведомството в гр. Балчик и в гр. Ахтопол да стартират да одобряват и настаняват украински жители – най-вече майки с деца, потърсили избавление в България, декларират от съдружие „ Зограф “.

Както е известно, Архитектурно-парков комплекс „ Двореца ” в гр. Балчик се стопанисва и ръководи точно от Министерството на културата, припомнят от „ Зограф “. Неразделна част от този архитектурно-парков комплекс е и Вилно населено място „ Двореца ”, което включва 6 вили – „ Залез “, „ Гутман “, „ Избънда “, „ Принц Николай “, „ Сюита “ и „ Моара “, като в тях се намират 29 двойни стаи и 12 жилището. Вместо във вилите и бунгалата в „ Двореца ” в гр. Балчик за поредeн път да летуват на няколко смени със специфични отстъпки и понижения скъпоплатените служители от културното ведомство, хуманизмът във връзка с бежанците от Украйна изисква това лято цялата тази налична леглова база на министерството неотложно да бъде предоставена за настаняване на лица, получили статут на краткотрайна протекция, акцентират от „ Зограф “.

От гражданското съдружие предлагат в тази връзка и цялата почивна база на Министерство на културата в гр. Ахтопол също по този начин още в околните дни да бъде предоставена за настаняването на украински жители, които до 1 юни 2022 година би трябвало да изоставен хотелите в морските ни курорти.

Учудващо и притеснително е обаче, че министърът на културата Атанас Атанасов по този начин и не излезе обществено с позиция по отношение на войната в Украйна, липсва и досега каквато и да е обикновена реакция на съчувствие и съпричастие от негова страна и от страна на културното ни ведомство даже и след ужасяващата вест за бомбардирания и изцяло опустошен Драматичен спектакъл в украинския град Мариупол, в който се криеха стотици цивилни, припомнят от съдружие „ Зограф “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР