Настоящият Висш съдебен съвет (ВСС) няма нужната легитимност, за да

...
Настоящият Висш съдебен съвет (ВСС) няма нужната легитимност, за да
Коментари Харесай

Гуцанов: Този ВСС няма легитимност да избере нов главен прокурор - Булевард България

Настоящият Висш правосъден съвет (ВСС) няма нужната легитимност, с цел да избере нов основен прокурор, защото мандатът му от дълго време е изминал. Такава позиция изрази ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

В изявление за Bulgaria on Air той уточни, че процедурата за избор на нов основен прокурор е била " опорочена " още в зародиш точно тъй като съветът сега няма нужната легитимност.

По този мотив кандидат-депутатът от " БСП-Обединена левица " насочи и рецензии към представителите на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи и подкрепяното от тях ротационно държавно управление.

" Те имаха една година да изберат нов Висш съдебен съвет. ПП-ДБ, когато наближиха изборите взеха решение да се скарат с Движение за права и свободи и да стартират да се вършат на съпротива ", сподели Гуцанов.

Той направи поръчка, че едно от първите оферти на лявото обединяване в идващото Народно заседание ще бъде да се върне остарялата конституционна уредба.

" Една от дилемите на " БСП-Обединена левица " е да сме пазители на главния закон “, съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия в Шумен и Варна.

Гуцанов добави, че за групировката е основно значимо да се дефинират няколко значими за страната ни целта и да се стартира работа по тях: " Нека в оставащите 10 дни до изборите водим спор по стратегиите на партиите - да обсъждаме кой какво предлага ".

Представителят на " БСП-Обединена левица " уточни, че за обединяването този приоритет е справедливостта във всяка сфера – данъчна, здравна, просветителна, енергийна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР