МИХАИЛ ВЕШИМ*След ексцесиите в последното заседание на НС преди разпускането

...
МИХАИЛ ВЕШИМ*След ексцесиите в последното заседание на НС преди разпускането
Коментари Харесай

Може да няма за кого да се гласува, но има против - против копейките!



МИХАИЛ ВЕШИМ*

След ексцесиите в последното съвещание на Народно събрание преди разпускането му от „ Стършел ” предложихме на огромните медии - най-много на националните малките екрани, да разгласят „ хигиеничен кордон ” за политици от „ Възраждане ” и Има Такъв Народ.

Тези претенденти за национални водачи не гостуват в телевизионните студия, с цел да излагат политически възгледи и хрумвания, а с цел да се надприказват с водещите и да ги наскърбяват, да плямпат неистини и да хвърлят кьорфишеци по политическите си съперници. Нахални са, настъпателни и нападателни. Не изслушват и не дават отговор на журналистически въпроси, а поучават водещите, диктуват им по какъв начин да се държат, като че ли са им началници. Остава да им изтръгнат микрофоните, както направиха в Народното събрание.

 Най-ярките такива студийни „ плямпала ” са Тошко Африкански, прислужникът на Слави, и възрожденеца Копейкин.

Костя Костадинов изключително се изяви в предизборното си присъединяване в утринния блок на Би Ти Ви. Още със сядането си в студиото, той стартира да се заяжда с водещата Мария Цънцарова и да я упреква в закононарушение - още не може да й елементарни, че преди 2 и повече години, когато възрожденците твърдяха, че имунизациите срещу Ковид „ чипират ”, „ убиват ” и прочие нелепости, Мария Цънцарова направи журналистическо следствие, в което разкри, че възрожденските водачи в действителност са имунизирани. Нищо че пропагандират електората си да не го вършат!

Това за „ възрожденците ” си е типично - те приказват срещу еврото, само че влоговете им са в евро, приказват против Европейски Съюз, само че употребяват всички привилегии от еврочленството, обичат Русия, само че не се възползват от поканата на Путин да живеят там. Между другото, откакто Кремъл разгласи покана и омекотен паспортен режим за всички европейци, които желаят да избягнат „ еврогейската неолиберална тирания ” и да се заселят в Русия, 150 души от всякакви страни на Европейски Съюз, са се възползвали. Сред тях няма нито един българин. Интересно, какво чакат такива путинолюбители като Николай Малинов и русофилите му, Костадинов и възрожденците му...

Както и медийните апологети на „ другата позиция ” като Дачков и Карбовски. Давайте към Москва, друзя, втора покана може и да няма!

Освен към публицистите, които не им изнасят, копейките са нападателни и към друго съсловие - към учителите. Стана прочут скандал в Националната природоматематическа гимназия, където народен представител от „ Възраждане ” подвига предизборни пушилки, заплашва учители и шефа с уволняване.

Сигурно много хора гледат с подигравка на копейките и на предводителя им. Костя на екран - то си е смешно събитие, изключително когато върти очи и суче неуместни тези, а гласецът му стига до фалцет

Но копейките не са безвредни игли. Преди стотина години естествените хора в Германия са се присмивали на един смахнат ефрейтор. А по-късно ефрейторът идва на власт с избори, с цел да възпламени света.

Сега, преди следващите предварителни избори, доста гласоподаватели споделят, че не желаят да гласоподават - нямало за кого. Може да няма „ за ”, само че има „ срещу ” - срещу копейките!

Дойдат ли такива на власт, тогава и да желаеме да гласуваме, няма да можем. Нали ще ни пращат в Белене...

* Текстът на писателя Михаил Вешим е оповестен в последния брой на в. " Стършел ". Оригиналното заглавие е " Изборът е срещу "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР