Настоящият шеф на Комисията по хазарта Александър Георгиев е бил

...
Настоящият шеф на Комисията по хазарта Александър Георгиев е бил
Коментари Харесай

Арестуваха и настоящия шеф на Комисията по хазарта Александър Георгиев

Настоящият началник на Комисията по хазарта Александър Георгиев е бил арестуван, оповестиха от прокуратурата. Той е направил признания, че е покровителствал бизнеса на Васил Божков, осведоми Би Ти Ви.
По-късно днес съдът ще прегледа мярката за неотклонение на някогашния тегел на Комисията Огнемир Митев.
След профилираните акции в Държавната комисия по
хазарта, петима души са с повдигнати обвинявания. Четирима от тях са отвън страната. Петият обвинен е някогашният началник на Комисията по хазарта Огнемир Митев.
Сред упрекнатите е и посоченият за началник на проведена незаконна група Васил Божков. Според прокуратурата тя е работила от 2014 година в цяла България и е основана с користна цел – насила, изнудване, длъжностни закононарушения и пране на пари. От населяваното от Божков жилище са конфискувани голям брой картини, а от
казино, също негова благосъстоятелност – огромна сума пари.
В хода на следствието са разпитани доста хора, които свидетелстват за незаконната активност на групата. Има данни, че ръководителят е предложил по 10 000 лева дневно на чиновник от Комисията по
хазарта, с цел да внесе оферти за лишаване на лицензи на съперници сдружения. За всичко това са известени КПКОНПИ, Национална агенция за приходите и Министерството на финансите.
Установява се дали са действителни всички облаги от лотарийните игри и дали сумите са изплащани, осведоми БГНЕС.
" От осъществените инспекции на АДФИ се открива, че е налице нарушаване на закона и неупражняване на ефикасен надзор от страна на Комисията по
хазарта, вследствие на което в държавния бюджет не са постъпили повече от половин милиард лв. ", обявиха по-рано управляващите.
Междувременно стана ясно, че предприемачът Борис Бекяров, който беше разгласен за търсене дружно с Васил Божков, е бил арестуван на летището в австрийската столица Виена. В момента Бекяров се намира в отделение на австрийската полиция. Очаква се българските управляващи да създадат нужното той да бъде върнат в страната ни.
Главният прокурор Иван Гешев заяви нощес, че Божков е арестуван на територията на Обединените арабски емирства, само че публично удостоверение управляващите ще получат през днешния ден.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР