Настоящият президент на Барселона Жоан Лапорта е предоставял тайно информация

...
Настоящият президент на Барселона Жоан Лапорта е предоставял тайно информация
Коментари Харесай

Президентът на Барселона бил доносник на полицията

Настоящият президент на Барселона Жоан Лапорта е предоставял скрито информация на полицията против някогашния президент на клуба Сандро Росел. Росел беше упрекнат в пране на пари и изкара 2 години в ареста, само че по-късно беше приет за почтен.
Прочетете още
В изявление за RAC1 Хосе Мануел Вийярехо, някогашен полицейски комисар, разкри, че Лапорта интензивно е помагал на следствието, изнасяйки данни за работата на въпросния функционер. Не се прецизира по какъв начин тъкмо Лапорта е събирал въпросната информация. 

 

Росел беше част от Борда на шефовете на Барса при ръководството на Лапорта, само че по-късно застана против него и завоюва президентските избори. 

От Барселона оповестиха, че ще съдят служителя на реда за уронване престижа на клуба.

През януари 2014 година Росел беше заставен да подаде оставка, откакто против него и Барселона като клуб потегли дело за вероятни измами около прехвърлянето на Неймар от Сантос, защото се разбра, че има към 40 млн. евро от оповестената цена и действително платената сума.

През 2017 година Росел попадна зад решетките по друго следствие - пo пoдoзpeния в ĸopyпциoнни cдeлĸи, вĸлючвaщи пoлyчaвaнe нa нepeглaмeнтиpaни ĸoмиcиoнни пo cдeлĸa зa пpoдaжбaтa нa TB пpaвaтa нa бpaзилcĸия нaциoнaлeн фyтбoлeн отбор.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР