Настоящият президент и кандидат за нов мандат Стево Пендаровски изрази

...
Настоящият президент и кандидат за нов мандат Стево Пендаровски изрази
Коментари Харесай

Пендаровски убеден в победата на втори тур в РСМ

Настоящият президент и претендент за нов мандат Стево Пендаровски изрази убеденост за триумфа си на идните в страната президентски избори , оповестява МКД. 

Той разяснява изказването водача на Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ Християн Мицковски, че техният претендент ще водят с над 100 хиляди гласа на първи тур на изборите. Не бе конкретизирано обаче какво ще е съотношението на втори тур.

" Всички техни прогнози са основани на първия кръг. Никой в никакъв случай не е печелил сред  седем противници, президентския избор още на първия тур. Така че социологическите изследвания, които знам, а и те знаят във ВМРО-ДПМНЕ, са, че на втория тур сигурно ще печеля от техния претендент " , сподели Пендаровски.

Той се стимулира с това, че изискването един претендент да завоюва на първи тур е 50 % плюс един жител от всички вписани в изборния лист.  Което значи към 900 хиляди жители, а това е безусловно невероятно.

За това дали поддръжката на СДСМ е в негова изгода, Пендаровски сподели, че вчерашният конгрес на партията е посочил, че има и напомни, че е претендент, който не е член на политическата партия.
 Пендаровски няма да се кандидатира за нов мандат в РСМ
Пендаровски няма да се кандидатира за нов мандат в РСМ

Не прецизира по какви аргументи е взето решението

Припомняме, че Пендаровски по-рано разгласи отдръпването си и съобщи, че няма да търси преизбиране. Тогава той порица Северна Македония в Европейския съюз (ЕС). Все отново насочи молба към управляващите да поддържат положителни връзки със съседите, тъй като е в полза на Скопие. 

депутатът Гордана Силяновска - учител по конституционно право, е издигната от ВМРО-ДПМНЕ. Тя е считана като главен съперник на Пендаровски. 

Кандидатът за президент на Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) и сегашен министър на външните работи на Северна Македония Буяр Османи разгласи в края на февруари, че е събрал нужните 10 000 подписа, нужни за президентската кандидатура. 

за сформиране на преходното държавно управление на Талат Джафери , който е механически министър председател от 28 януари до осъществяване на идните избори напролет.

Северна Македония стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз през 2022 година За да извърши условията, тя би трябвало да извърши избрани критерии, в това число да промени конституцията си,
 Буяр Османи събра 10 000 подписа за президентските избори в Северна Македония
Буяр Османи събра 10 000 подписа за президентските избори в Северна Македония

За рекордно малко време
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР