Настоящият председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и български

...
Настоящият председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и български
Коментари Харесай

Сергей Станишев няма да се кандидатира за председател на ПЕС


Настоящият ръководител на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и български евродепутат Сергей Станишев сподели, че няма да се кандидатира за четвърти следващ мандат отпред на ПЕС на идния конгрес на 14 и 15 октомври в Берлин. " Причините са политически. Не може да бъдеш ръководител на ПЕС, в случай че зад тила си нямаш мощна партия ", сподели Станишев.

Станишев, който беше и водач на Българска социалистическа партия, заяви, че е не е търсил номинация от управлението на Българската социалистическа партия. " Аз ще работя за групово изпитание на левицата, с цел да може левицата да бъде мощна още веднъж ", сподели Станишев, без да посочи какво тъкмо значи това.

През 2020 година на Българска социалистическа партия след скрито гласоподаване на 50-ия конгрес на левицата. По мотив резултатите от гласуването тогава Станишев разяснява, че Българска социалистическа партия се е трансформирала в лидерска партия без идейна основа, а определеният нов Национален съвет ще бъде гумен щемпел на Нинова.

В петък Станишев сподели, че " в последните години наклонността е от ден на ден престижи от левицата да бъдат отстрелвани и отстранявани. В Българска социалистическа партия липсва разговор. Българска социалистическа партия е била постоянно огромна партия, тъй като е имала разнообразни отзиви и престижи ". Според него " унищожаването на тези, които бяха набедени за съпротива, не докара до нещо. Има и един принцип: в случай че се караш вътре в фамилията, никой няма да ти даде властта в страната ".

Станишев подлага на критика държавното управление на Кирил Петков поради решението да изгони 70 чиновници на съветското посолство. " Не виждам полезността за България в това деяние ", сподели той.

Сергей Станишев е ръководител на ПЕС от 11 години. Единственият претендент за поста е някогашният министър председател на Швеция Стефан Льовен.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР