Настоящият финансов министър на Германия Волфганг Шойбле ще напусне поста

...
Настоящият финансов министър на Германия Волфганг Шойбле ще напусне поста
Коментари Харесай

Волфганг Шойбле напуска финансовото министерство, поема поста на парламентарен председател


Настоящият финансов министър на Германия Волфганг Шойбле ще напусне поста си, с цел да заеме позицията на ръководител на Бундестага. Това оповестява немската осведомителна организация ДПА, базирайки се на източник от консервативния блок на канцлера Ангела Меркел.

Според информацията кандидатурата на Шойбле ще бъде импортирана за разглеждане в Народното събрание на 17 октомври от групата на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС).

Още през вчерашния ден се появиха известия, че не е изключено измененията да бъдат направени, с цел да може да се улеснят съдружните договаряния със Свободната демократична партия (СвДП). Според източници на ДПА самата Меркел ще се опита да убеди своя финансов министър да смени поста си.

Преди това в поддръжка на промяната се изрекоха Александър Добринт, ръководител на парламентарната група на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Народното събрание и европейският комисар на Германия Гюнтер Йотингер.

„ Това ще бъде един друг парламент спрямо тези, които сме виждали в предишното “, сподели Добринт и уточни, че това ще изисква „ голямо количество опит “, какъвто 75-годишният Шойбле има.

По информация на организация „ Франс прес “ самият Добринт публично ще номинира Шойбле за председателския пост. Според източника на организацията финансовият министър е подготвен да одобри смяната. /АФП, ТАСС, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР