Настоящите вицешампиони от Нефтохимик 2010 Бургас ще имат възможността да

...
Настоящите вицешампиони от Нефтохимик 2010 Бургас ще имат възможността да
Коментари Харесай

Нефтохимик достигна шести пореден финал в Супер Волей след пълен обрат срещу ЦСКА

Настоящите вицешампиони от Нефтохимик 2010 Бургас ще имат опцията да вземат реванш за изгубената купа през сезон 2021/2022 от добре познатия си съперник Хебър Пазарджик. Бургазлии се класираха за шести следващ край в мъжкия ни хайлайф след полуфинална серия, цялостна с обрати, против столичния ЦСКА. Състезателите на Атанас Петров надвиха над „ алените “ след нов петтгеймов волейболен „ трилър “ и по този начин не престават напред своя полет в Ефбет Супер Волей, достигайки финалната фаза на шампионата. По пътя си към трофея бургазлии ще би трябвало да се оправят с настоящите първенци от Хебър, които пък в своята полуфинална серия надвиха над Левски София .

Успехът на Нефтохимик във вторник вечер беше изстрадан. Домакините изгубиха първите два гейма (19-25, 14-25), като в тези моменти от мача страдаха от липса на централизация и убеденост, което пък докара до редица непредизвикани неточности. От своя страна пък ЦСКА демонстрираше положително самочувствие и забележително успокоение на терена, като топ реализаторът в мъжкия ни хайлайф за постоянния сезон - Димитър Димитров, не бъркаше в офанзива и затрудняваше противника със мощен сервис.
Матей Михайлович (д) бе най-резултатен в петия съдбоносен конфликт с 26 точки.
След това обаче бургазлии съумяха да намерят своя темп и демонстрираха напълно друго лице в останалите три гейма. Водени от Аксел Трухчев в третия и четвъртия гейм и пред цялостна зала „ Младост “, домакините съумяха да вкарат мача в тайбрек (26-24, 25-19). Матей Михайлович блесна в тези моменти, записвайки основни точки, подсилен също по този начин от Трухчев за крайното 15-9.

Бургазлии приключиха като по-успешния тим в офанзива: 62 на 58 сполучливи офанзиви, както и с повече асове на сметката си: 10 на 6. ЦСКА пък се показа малко по-добре на блок: 9 на 8 блока, както и приключи с по-малко неточности: 19 на 29. Най-резултатен в дуела стана Михайлович с 26 точки, а 24 добави съотборникът му Трухчев. За ЦСКА Димитър Димитров приключи с 23.

„ Мъжки дуел! Може би това са най-точните думи. Изиграхме цялата серия по допустимо най-хубавия метод. Но несъмнено, в спорта, мерилото е успеха. В нашия клуб обаче последователите правят оценка нещата, които вършат нашите състезатели и това се видя. Нашите състезатели дадоха повече от максимума - като конфигурация, психическа улегналост, механически съставни елементи. Едно огромно отлично на момчетата ми! Умората не беше фактор - просто тимовете са доста равностойни и беше въпрос на 1-2 обстановки. Може да съжаляваме за третия гейм. Не желая да давам оценка на сезона, други би трябвало да я създадат “, разяснява старши треньорът на „ алените “ Александър Попов.

„ Имаше доста драма, до самия край...Мачът беше психически. Видя се, че не си вярвахме в самото начало, правихме доста неточности, а ЦСКА се разиграха. Бяха по-спокойни в първите два гейма, само че видяхме, че би трябвало да отвърнем на удара. Момчетата усъвършенстваха посрещането си, оттова и офанзивата потръгна. Ядосах се след втория гейм, тъй като трябваше да ги събудя, другояче си отивахме у дома. От доста време сме на гребена на вълната. Това е един доста положителен сезон за нас, нямам думи да изкажа благодарността си към моите състезатели. Трудът им се изплаща, а нашата приказка продължава. Ще забележим какво ще можем да дадем против Хебър, те са доста стойностен тим “, съобщи сътрудника му отпред на Нефтохимик Атанас Петров.

„ Един мач, в който трябваше да влезнем малко по-спокойно. Не мога да си обясня за какво и първите мачове тук, както и през днешния ден в първите два гейма, се случи противоположното. Бяха много сложни два първи гейма за нас, като че ли след това ни порастнаха крилата - започнахме да вършим по-добри неща на посрещане и така нататък Аз имах вяра през цялото врреме, тъй като по този начин се случи и с цялата серия. Поздравления и за тима на ЦСКА - и двата тима заслужаваха да играят на край, само че се веселя за нашия тим, несъмнено. Мнозина споделяха при започване на сезона, че ще завършимм на 7-8-о място, само че ние ще играем край. Благодаря на публиката! Радвам се, че се завърнаха в залата, заслужаваха тази победа. Да си пожелаем триумф след една седмица. Хебър са различен тим в плейофите, демонстрират друго лице. Знаех, че по този начин ще бъде. Сега играят по радикално друг метод, само че ние ще се подготвим. Радвам се, че се класирахме. Сега дано да изиграем финала, би трябвало да сме по-спокойният тим “, показа разпределителят и капитан на бургазлии Иван Станев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР