Настоящите министри на Бойко Борисов, които са избрани за бъдещи

...
Настоящите министри на Бойко Борисов, които са избрани за бъдещи
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Министрите на Борисов трябва да напуснат НС, има риск за конституционна криза

Настоящите министри на Бойко Борисов, които са определени за бъдещи депутати, би трябвало да изоставен Народното събрание, в противоположен случай рискуваме да влезем в конституционна рецесия, предизвести в неделя Атанас Атанасов, съпредседател на “Демократична България”. Той се стимулира, че не може едно и също лице по едно и също време да е министър и депутат.

“Цялото държавно управление на Борисов, без един министър, са определени за народни представители, а съгласно Конституцията това е несъвместимо. Не може едно лице да бъде по едно и също време министър и депутат. Съществува риск при гласоподаване в Народното събрание решенията да бъдат атакувани пред Конституционния съд. Министрите би трябвало да изоставен Народното събрание, рискуваме да влезем в конституционна рецесия “, стимулира се Атанасов.

Атанас Атанасов уточни още, че сега се борят две трендове - кабинет без ГЕРБ или нови избори.

“Има опасности за страната и при единия, и при другия вид. Утре сме свикали съвещание, с цел да обсъдим тези въпроси... В политиката има базови принцип, един от тях е, че поддръжката в политиката се търси, не се носи на тепсия “, сподели още той.

Атанасов добави, че „ Демократична България “ има подготвеност да ѝ бъде връчен мандат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР