Настоящата ситуация с военните действия между Израел и Хамас предизвика

...
Настоящата ситуация с военните действия между Израел и Хамас предизвика
Коментари Харесай

Диан Тодоров коментира бруталните видеа с касапницата на Хамас в Израел

Настоящата обстановка с военните дейности сред Израел и Хамас провокира дискусия дали Израел е в правото си да нанася удари в Газа и до каква степен това подхожда на нормите на интернационалното право. Темата разяснява Диaн Тодоров . Публикуваме без редакторска интервенция:

„ Турция, Иран, Сирия, така наречен палестинци, неонацисти, транссексуални, извънредно леви и други упрекват Израел и политиката му, без да загатват зверствата на Хамас. На Запад смъкват плакати на израелски деца-заложници. В доста страни оповестиха за набези против евреи и техни институции като синагоги, учебни заведения и така нататък Антиеврейските настроения още веднъж взема връх в Европа, изключително измежду множеството мигранти, които заливат Запада.

Омразата на доста мюсюлмани към евреите датира от 1400 години обратно и е заложена в текстовете на мюсюлманските религиозни книги. За разлика от мнозина, аз знам какво съставлява идеологията на Хамас.

Наскоро Израел предложения публицисти, на които сподели филм със жестоки фрагменти от клането на цивилни жители, само че не всичко бе оповестено обществено. Въпреки това съществуват фрагменти от касапницата, които се популяризират свободно из нета, снимани от самите терористи, от камерите за видеонаблюдение, от телефоните на жертвите или от камерите на израелските бойци и служители на реда, включително от някои палестински публицисти, участвали на клането.

За последните поражда въпросът за техния морал и дали са разполагали с предварителна информация за желанията на Хамас. Дори Асошиейтед Прес разгласи, че към този момент не работи с един от тях.

Ето някои от фрагментите, които можете да видите в нета, като предизвестявам, че не са за чувствителни хора:

На един от фрагментите се вижда по какъв начин татко вади цялото си семейство през дребен прозорец на покрива им, до момента в който от Хамас се доближават към тях. Всички членове на фамилията му излизат сполучливо, само че най-после тялото на бащата пада, което демонстрира, че е бил убит от терористите.

Друг кадър: Жена се крие под маса, Хамас си приказват край нея, светят с фенерчета, след което стрелят по дамата и се чува нейния зов.

Друго видео: Жена бива извадена от багажника на джип Тойота, региона към интимните й елементи е напоена с кръв, изключително задната част на панталона й, което демонстрира, че е била брутално изнасилена. Чуват се клаксони и крясъци „ Аллах акбар ” и тя бива отведена на задната седалка, а публиката, която се състои от палестинци, ликува радостно.

Друг известен клип бе на жена в пикап, разпозната като Шани Лук, израелско-германска жена, единствено по долно долни дрехи, закривен неестествено крайник /счупен/ и с рана на главата, евентуално мъртва или в безсъзнание, заобиколена от палестинци, викащи „ Аллах акбар! ”. Един от мъжете в близост я заплюва, до момента в който пикапът потегля.

Други фрагменти демонстрират стара жена, разпозната като 85-годишната Яфа Адар, отвлечена с количка за голф от Хамас.

Друг кадър демонстрира тайландски служащ в кибуц, на който Хамас се пробват да отрежат главата с мотика и още веднъж се чуват крясъци „ Аллах акбар! ”.
Да се върнем при започване на историята с нахлуването в Израел на 7-ми октомври т.г. Хамас нахлуват на мотори, крещейки „ Аллах акбар! ” и смеейки се щастливо.

На различен кадър виждаме доста въоръжени терористи в Израел да стрелят по преминаваща цивилна кола, която след стрелбата забавя придвижването си.

Други фрагменти демонстрират изваждане на трупове на израелци и хвърлянето им на пътя от терористи, а на други фрагменти – стрелят по безжизнени тела на земята.
По пътя се виждат доста безжизнени тела. Няма подозрение, че това се прави за Хамас да възвеличаят действията си – убийства на мирни цивилни жители те възприемат като мъжество.

Други фрагменти демонстрират израелска двойка, която съумява да избяга с автомобила си. Терористи нахлуват в кибуц, стрелят и единият снима даже личната си гибел.
Домашно куче върви към терорист от Хамас и бива убито. Човек в къща пада на земята, когато терорист от Хамас стреля по него. Семейство бива държано като заложници, а синът им е принуждаван да обикаля към кибуца като стръв и да вика съседите.

Друг кадър демонстрира несполучлив опит на терорист да подпали фамилен дом. Виждат се мъртви служащи. Един от труповете потрепва и терорист от Хамас незабавно стреля по него. Жена на мотоциклет, отвлечена от мъже, които приказват на арабски, е разпозната като Ноа Аргамани, 27-годишна, която моли да не я убиват. Вижда се и сътрудникът й, с ръце, извити зад тила, държан от терористи. Терористите са с цивилни облекла.

Терористи с оръжие нахлуват в Израел, облечени в цивилни облекла, не може да се откри кой е войник и кой граждански, т.е мъчно може да се потвърди дали Израел убиват бойци или цивилни. Повечето от терористите са в цивилни облекла.

Друго видео: Мюсюлманин снима пленените израелски дами и ги назовава „ сабая ” – термин, употребен в ислямската юриспруденция за жени-невернички, употребявани за полови робини. Младежи биват товарени на пикап, един от тях е с откъсната ръка, която кърви. Към пикапа един от терористите води пленено момиче, само че различен му споделя да не я качва, тъй като била „ сабая ”. Вижда се по какъв начин младежи бягат от фестивала и няма къде да се скрият. Камера на израелски боец демонстрират трупове на младежи от фестивала.

Друг кадър демонстрира по какъв начин Хамас хвърлят гранати в бомбоубежище и израелец ги хвърля назад, до момента в който терористите бягат за прикритие. Колите на присъстващите на фестивала са унищожени от Хамас за да не могат цивилните да избягат. Стреля се по портативни тоалетни, с цел да убият вероятно скрилите се вътре.

Видео, записано от млада жена, демонстрира гости на музикалния фестивал, които се крият уплашени. След известно време се появяват израелски бойци и служители на реда, с цел да ги спасят, само че попадат под обстрел от Хамас. Вижда се мъртвец, на който палестинец вади очите с пръчка. Това припомня за един ислямски текст от преди епохи. Вижда се юноша, което гледа ужасено, към него лежат голям брой окървавени тела, едно от женските тела е с разтворени крайници.

Терористи си вършат селфита с трупове на бойци, стъпват върху лицата и телата им и крещят „ Аллах акбар! ” На фотоси се виждат обезглавени тела на бойци, както и на изгоряло бебе и такова на мъртво бебе, опръскано с кръв.

Пропагандно видео на Хамас демонстрира по какъв начин държат израелски бебета и дребни деца – заложници и ги люлеят. Отвлечено израелско дете, което е измъчвано от дребни палестинчета.

Изваден мъртвец на израелски боец от кола, с който въоръжени бойци на Хамас и цивилни се гаврят, ритайки и тъпчейки го. Цивилни палестинци тъпкат и ритат мъртвец на евреин по долни дрехи, елементи от плътта му са откъснати от тялото му.

Виждат се овъглени тела, пространства, задачите в кръв, джип, претрупан с трупове. Виждаме по какъв начин водят четирима израелци, взети за заложници. На второ видео и четиримата са мъртви. Евреин бяга и бива убит в тил. Бойци на Хамас вървят по улицата и стрелят слепешката. И съвсем от самото начало се чуват ликуващи крясъци „ Аллах акбар! ”

Това е единствено дребна част от видеата и наподобява като филм на ужасите.

Някои настояват, че нападението на Хамас е интрига, само че те надали са гледали тези жестоки фрагменти. Политиците наложително би трябвало да ги изгледат, вместо да приказват за „ непропорционалния “ брой жертви на Хамас и хората в Газа.

По мотив на сходни антиизраелски политически или други коментатори американският публицист Хю Фицджералд попита дали правилото за съразмерно деяние значи, че израелците би трябвало да отвлекат, изнасилят и убият цивилни – тъкмо толкоз, колкото Хамас отвлече, изнасили и умъртви?!

Знаете ли какво е „ пропорция “ по време на война? Вижте изявленията на водачите на Хамас и доста имами – приказват за заличаване на Израел, т.е. би трябвало ли израелците да се стремят да унижощат Хамас или да простят и да се примирят?

Известно ми е, че евреите не са най-обичаният народ в международен мащаб, допускам, че някои от четящите публикацията също не са техни последователи, само че вижте джихадистките клипове и от други точки на света, включително обезглавявания на дами и младежи, по какъв начин талибани играят футбол с отрязани човешки глави, по какъв начин джихадисти принуждават дребни деца да убиват и от самото начало крясъци „ Аллах акбар ” огласят клиповете.

Друг е въпросът за какво е разрешено разпространението на сходни клипове в Интернет. Доста хора се възхищават на дейностите на джихадистите, утвърждават ги, включително и част от левицата в Европа.

В умозаключение ще отбележа, че се вижда липса на морална сензитивност, некадърност да различиш положително и неприятно, да идентифицираш врага, и други признаци на дълбока морална рецесия в международен мащаб. Нека се замислим, че тук не става въпрос единствено за съответната обстановка в Израел и дали би трябвало да продължаваме да бездействаме заради стопански ползи, най-много арабски нефт, когато сме изправени пред опасността от джихад, който продължава от 1400 години насам?!! Да не забравяме, че ние също сме били жертви на османския джихад. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР