Наставникът Станимир Стоилов остана доволен от равенството 2:2 срещу словенския

...
Наставникът Станимир Стоилов остана доволен от равенството 2:2 срещу словенския
Коментари Харесай

Стоилов: Добра проверка, имаше нужната агресия и желание

Наставникът Станимир Стоилов остана удовлетворен от равенството 2:2 против словенския „ Марибор “.  

„ Общо взето една добра инспекция, имаше нужната експанзия и нужното предпочитание. Контролът на топката също не беше неприятен. Имахме и положителни моменти. Нямам огромно отчаяние предвид на упоритостта, с която игра тимът. Да, имаше самостоятелни неточности, след които получихме и головете, само че пътят на един подобен млад тим е през грешките, през загубите, с цел да върви нагоре. Имахме и положения, с цел да отбележим. По-големите ни проблеми в днешния ни мач са в увереността в завършващите подавания, последния и предпоследния пас. Това идва с времето, с работа и с самостоятелната класа “, разяснява Стоилов.

„ По принцип заобикалям самостоятелните оценки. Най-важното е, че и Филип Кръстев и Велтон играха с готовност. Трябва да съблюдават това, което желая от тях. От там нататък самостоятелните оценки ще ги даваме след прочут интервал от време. И двамата имат качества, от тях ще зависи и от нас по какъв начин ще ги използваме по най-хубавия метод “, продължи той.

„ Липса на опция бяха ротациите. Имахме концепция Келиан да играе едно полувреме. Имаше контузия. Не е в положително кондиционно положение. С оглед, че нямаме различен централен с изключение на юношите ни, се наложи Драган да играе в тази позиция. Общо взето считам, че градим млад тим, който ще му би трябвало работа и убеденост. Не споделям време, постоянно би трябвало и време. Няма да търсим оправданията, би трябвало всеки ден да се подобряваме. Щом съумява един подобен млад тим да се опълчва на „ Марибор “, значи може и в нашето състезание. На този стадий съм удовлетворен от Асен Митков. Ще получават множеството млади играчи шансове. Ще вършим и ротации. Всеки ще си заслужи мястото на терена. Ако повече играчи се показват добре, ще вършим въртележка на всяка позиция. В главата ми се въртя една мисъл, че като треньор не искам да взимам вратари от друга лига, единствено от школата. Ако не можеш да си произведем вратари, значи нещо не е както би трябвало с мен като треньор и с целия клуб. Моето предпочитание е, до момента в който съм фактор в „ Левски “, вратарите да бъдат единствено от школата. Те ще бъдат капитаните на този стадий, да няма гадаения. Щом е младеж на „ Левски “, той заслужава да носи лентата. На този стадий капитанът ще е единствено вратар, да – без значение дали ще е Ники Михайлов или не “, сподели още наставникът на „ сините “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР