Наставникът, под чието ръководство Илия Груев направи дебюта си за

...
Наставникът, под чието ръководство Илия Груев направи дебюта си за
Коментари Харесай

Бивш треньор на Илия Груев го сравни с ас на Байерн и Германия

Наставникът, под чието управление Илия Груев направи дебюта си за мъжкия тим на “Вердер ” - Флориан Кофелт, направи стабилен комплимент на българското момче в изявление за авторитетното издание “Кикер ”.

В него оповестеният от Германския футболен съюз за треньор номер 1 през 2019 година в една от най-футболните страни в света експерт прави съпоставяне сред 22-годишния Илия и Йосуа Кимих. Асът на доминатора в Бундеслигата “Байерн ” несъмнено е един от най-хубавите отбранителни халфове изобщо на планетата.

В изявлението си Кофелт разкрива, че би желал в състава си да има мощен опорен полузащитник, който може да се оправя самичък с тази тежка позиция, като подобен надалеч няма във всеки тим. Тук акцентът е, че Кофелт избира да играе с една 6-ица (с №6 в Германия асоциират отбранителните халфове - б.а.), а не с 2.

“На в действителност високо равнище подобен състезател е Йосуа Кимих. И като сходен вид същия профил изпълва да вземем за пример във “Вердер ” Илия Груев ”, споделя пред “Кикер ” Кофелт.

За българския национал сравнението с футболист от ранга на Кимих, което е направено от треньор, който познава Илия добре, в действителност би трябвало да е нещо доста особено.

Иначе Кофелт може и да даде късмет на Груев да дебютира в шампионата за купата на Германия и Бундеслигата, само че наличието му на терена бе мимолетно. При Маркус Анфанг и Оле Вернер Илия съумя да се наложи.

Кофелт води “Вердер ” от ноември 2017 година до края на сезон 2000/2021. Тогава бременци изпаднаха във Втора бундеслига. След това бе отпред в Бундеслигата и на “Волфсбург ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР