Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази надежда, че отборът ще

...
Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази надежда, че отборът ще
Коментари Харесай

Алегри: Лига Европа е пътят ни към ШЛ

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази вяра, че тимът ще успее да завоюва Лига Европа, с което да си обезпечи присъединяване в идващото издание на Шампионската лига. “Старата госпожа ” стартира присъединяване си в шампионата на следващия ден с домашен мач против Нант от елиминационните плейофи. 

“Утре стартира Лига Европа, която е евротурнир. Бяхме отстранени от Шампионската лига, само че ЛЕ може да е пътят ни до идващото издание на ШЛ. Предстои ни плейоф с Нант, след който идват осминафиналите, като ще се опитаме да изминем целия път. Отпадането от Шампионската лига ни огорчи и ядоса. Не е елементарно да играем в Лига Европа и да я спечелим. Нант позволи единствено една загуба в последните си 10 мача - от Марсилия, като в тях записа шест сухи мрежи. Те имат бързи и технични играчи. Искам да изпратя прегръдка на техния футболист (Игнатиус Ганаго - б.р.), който загуби щерка си преди няколко дни. Утре би трябвало да сложим основите, с цел да можем да отидем в Нант с добра преднина. Фокусирани сме върху сегашното, вършим дребни стъпки. Това би трябвало да е силата ни отсам до края и да не я губим. В шампионата, за Купата и в Европа. Трябва да работим и да подобрим някои нещо като контрола върху топката, както и да се опитаме да наваксаме допустимо най-вече точки в шампионата.

Дали е добре, че ще играем в четвъртък? Европа ни дава опция да запълним календара ни. Скучно е да не играеш цяла седмица. По-добре е да играеш сряда-неделя или в нашия случай неделя-четвъртък. Футболистите ни се възвръщат, като дълбокият състав ни разрешава да играем. Петте смени също оказват помощ, само че да играем в четвъртък и неделя не е проблем. Играем, когато ни кажат. За мен утрешният мач е дебют в Лига Европа. Още една причина да почитам Нант. Тези момчета демонстрират, че са тим, тъй че се нуждаем от отдаденост и почит. Хуан Куадрадо ще бъде в групата, макар че не е 100% подготвен. Леонардо Бонучи също ще бъде извикан, с цел да усети отборната атмосфера. Така че всички са разполагаем, с изключение на Кайо Жорже и Пол Погба, за който се надяваме да е подготвен допустимо най-скоро. Той към момента изостава и би трябвало да го следим ежедневно, до момента в който прави дребни стъпки. Не загатнах Аркадиуш Милик, който продължава да се възвръща ”, разяснява Алегри на днешната си конференция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР