Наставникът на ЦСКА - София Стойчо Младенов се завърна към

...
Наставникът на ЦСКА - София Стойчо Младенов се завърна към
Коментари Харесай

Младенов: Имам ценен спомен от мачовете с Ливърпул, ще направя дарения за новия музей на ЦСКА

Наставникът на ЦСКА - София Стойчо Младенов се завърна към спомените си от от популярната победа преди 40 години на “червените ” против тогавашния настоящ първенец на Европа Ливърпул. На 17 март 1982 година сегащният треньор осъществя 2 гола и сложи на колене мърсисайдци пред претъпкания стадион “Васил Левски ”.
 Преди 40 години ЦСКА сложи огромния Ливърпул на колене Преди 40 години ЦСКА сложи огромния Ливърпул на колене
" Знаете ли. Най-хубавото е, че 40 години по-късно аз съм жив и здрав. За което благодаря на Господ. Трима от моите съотборници към този момент ги няма - Безински и братя Димитрови... Тъжно е, че тъй като си отидоха рано-рано.

Винаги съм казвал, че това беше популярен мач, велика нощ, популярен момент. И не тъй като аз означих двата гола. Може да звучи банално, само че триумфът е на всички. Наистина е по този начин. На безусловно всички, които бяха на терена. Както и на треньорския щаб отпред с Аспарух Никодимов.

Обувките ми от мача с Ливърпул са в музея на ЦСКА. Какво се случи с фланелката ли? Изчезна. След края на дуела част от почитателите нахлуха на терена. Всички се прегръщахме. Някои взеха да дърпат фланелката ми. Аз в цялата еуфория я съблякох и на секундата я отмъкнаха. Нито видях кой я взима, нито нищо. Впоследствие осъзнах, че съм изгубил скъп образец, само че не това е най-важното.

Аз имам скъп спомен от въпросните два мача с Ливърпул. Това са две кристални чаши. Много са красиви. Едната е от първата среща на 3 март на " Анфийлд ", втората - от 17 март. Подариха ни ги англичаните. Има надпис на тях.

И в този момент ще ви разкрия нещо. Едната чаша ще я подаря на новия ни музей, когато бъде издигнат новият ни стадион. Нека я слагат до обувките ми, с една от които вкарах втория си гол против Ливърпул. Реших да направя и други дарения. Вкъщи имам богат списък от фланелки, златни медали, грамоти, купи. Ще ги дам на новия ни музей. Надявам се огромната цел на ЦСКА скоро да стане действителност - да имаме нов стадион и още по-красив музей от сегашния ", сподели Стойчо Младенов пред " Блиц ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР