Наставникът на Ница Патрик Виейра изненадващо се оказа намесен в

...
Наставникът на Ница Патрик Виейра изненадващо се оказа намесен в
Коментари Харесай

Виейра е новият план Б за Милан

Наставникът на Ница Патрик Виейра изненадващо се оказа намесен в полемиката към треньорския пост в Милан. Според медиите в Италия бележитият някогашен полузащитник ще бъде главната аварийна алтернатива за „ росонерите”.

Не е загадка, че все още взорът на Милан е ориентиран на първо място към уволнения по-рано през годината от Рома Еузебио Ди Франческо. Rai Sport твърди, че 42-годишният Виейра ще бъде първата алтернатива, в случай че диалозите с италианеца не доведат до стремежи резултат.

42-годишният французин не е непознат нито на Серия, нито на Милан, където игра в интервала 1995-1996. По-късно той носи екипите на Ювентус (2005-2006) и Интер (2006-2010). Неговата треньорска кариера започва в младежката академия на Манчестър Сити, а първото му предопределение в мъжкия футбол беше в „ дъщерния” Ню Йорк Сити. През лятото на предходната година Виейра одобри офертата на Ница, който е първият европейски отбор в треньорската му визитка на най-високо равнище.

Сезонът му с „ орлите” може да се дефинира като разочароващ, поради обстоятелството, че с 3 оставащи мача до края отборът се намира на 7-о място с 52 точки и сигурно остава отвън евротурнирите за идната акция. Най-запомнящият се миг от престоя на Виейра дотук без подозрение бяха свадите сред него и нападателя Марио Балотели, който през януари беше продаден в Олимпик Марсилия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР