Наставникът на Милан Дженаро Гатузо беше подложен на голям натиск

...
Наставникът на Милан Дженаро Гатузо беше подложен на голям натиск
Коментари Харесай

Гатузо: Проблемите ни са в защита, тази победа ще донесе повече увереност

Наставникът на Милан Дженаро Гатузо беше подложен на огромен напън в последните седмици, само че нощес тимът реализира безапелационна победа над Сасуоло с 4:1, а Сусо постави завършек на головата си суша. Един от въппросите към някогашния италиански национал беше обвързван с това за какво клубът се е разделил с нападателя Андре Силва, който вкарва гол след гол с екипа на Севиля.

" Андре Силва не искаше да остане при нас. Когато разбрах това, към този момент знаех, че няма по какъв начин да го разубедя или да му обещая 25-30 мача през сезона. Нямах никакво подозрение, че той е отличен нападател, само че никой не го е гонил, той самичък пожела да напусне ", съобщи Гатузо.

" И в предходните 5 мача играхме добре. Проблемът е, че не сме непрекъснати и постоянно вършим мощно първо полувреме, след което се затрудняваме през второто. Можехме да спечелим с 4:1 против Емполи, само че техният вратар сътвори невероятни спасявания. Имаме недостатъци в отбранителен проект. Не пресираме задоволително нападателно пред наказателното поле и това е нещо, което би трябвало да подобрим. Правим и доста положителни неща, а тази победа сигурно ще ни вдъхне убеденост и самочувствие ", изясни наставникът на " росонерите ".

" Когато носиш фланелката на популярен клуб като Милан, това значи, че напрежението е голямо. Хората не се интересуват толкоз от играта, колкото от точките и класирането. Аз обаче постоянно съм знаел, че този тим има потребност от малко време, с цел да покаже същинския си капацитет. Радвам се за двата гола на Сусо. Той умее да бележи, само че повече от това е добър в основаването на положения за другите ", добави Гатузо.
Серия А 7 кръг, неделя 30 септември  Сасуоло 1:4краен резулат  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР