Наставникът на Гьозтепе – Станимир Стоилов, отново коментира последния си

...
Наставникът на Гьозтепе – Станимир Стоилов, отново коментира последния си
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Моят Левски беше готов за шампион, ЦСКА развиваше синдром на страх от нас

Наставникът на Гьозтепе – Станимир Стоилов, още веднъж разяснява последния си престой в Левски. Специалистът даде обстойно изявление пред „ Мач Телеграф ”, в което приказва за „ сините ”.

„ Аз заварих Левски, който трябваше да се промени на нова година. Това беше ясно. Отбор, който в първите шест кръга беше изгубил четири мача. И то два домашен. Взехме много положителни играчи. Ноа, Хосе, Цунами, Кръстев, Улетън, Ван дер Каап. Това бяха шестима играчи, които дадоха различен образ на тима. Отборът стана конкурентноспособен на най-силните. С тези футболисти играх четири мача с ЦСКА, в които не допуснахме гол, а те нямаха удар към нашата врата, без значение дали пазеха Николай Михайлов или Пламен Андреев. Нямаше разлика в представянето ни. Това демонстрира, че бяхме завършили с тази отрицателна серия, с този синдром. Преди това Левски не можеше да се опълчи на нашия безконечен противник. Започнахме да преобладаваме, а ЦСКА да развива синдром на боязън от нас. Скоро не съм гледал мачове. Аз не обичам да разясня без да съм гледал ”, сподели той.

„ Направихме тим, който в действителност беше подготвен през идната година. Мина се и през грешките, през които трябваше да мине. Мина през славата, през успехите, през загубите. Показа се и в Европа, само че Господ ни спря в шампионатите. Да елиминираш ПАОК е нещо, което скоро несъмнено няма да се случи. Явно е, че този Левски беше подготвен да стане първенец. Аз неслучайно на последната конференция споделих напълно просто и ясно: " Нека да ни слагат съответни задания ". Например да ми бяха споделили, че желаят идната година Левски да е първенец, аз щях да приема и в случай че в този момент съм толкоз изостанал, колкото е Левски сега, нямаше да се търси различен провинен. Аз щях да съм провинен и да съм си тръгнал. Аз виждах, че този тим може да стане първенец ”, добави Стоилов.

„ Заварихме банкрутирал клуб - и финансово, и морално, и спортно-технически. Без тим и без играчи. Футболисти, които костваха нула лв. и нула стотинки. И се стигна до там, че изчистихме отговорности от над четири милиона и половина за една година и редом с това изградихме мощен тим, а дори взехме и трофей, а играехме съгласно мен и най-хубавия футбол в България. Или хайде да сме по-скромни - един от най-хубавите. И най-приятните мачове бяха с Лудогорец. Имаше футболна борба. Не споделям, че постоянно побеждавахме, само че имаше футболна борба, която радваше хората ”, сподели още Мъри Стоилов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР