Наставникът на Барселона Роналд Куман беше категоричен, че тимът му

...
Наставникът на Барселона Роналд Куман беше категоричен, че тимът му
Коментари Харесай

Куман: Сменяме чипа и без повече загуби, ако искаме да сме шампиони

Наставникът на Барселона Роналд Куман беше безапелационен, че отборът му към този момент няма право на неточности, в случай че ще се бори за купата в Ла Лига. След като записаха 1:1 против Ейбар, “лос кулес” към този момент са на 10 точки от водача Атлетико Мадрид, а и са с дуел повече.

“Повече не можем да си разрешаваме да загубим даже един мач”, корав беше нидерландецът на първата си конференция за 2021 година Утре каталунците гостуват на последния в таблицата Уеска.

“Ако изоставаш на 11-12 точки от върха, най-реалистичното е да кажеш, че няма по какъв начин да станеш първенец. И въпреки всичко аз няма да разглася, че стопираме да се борим за купата. Просто не съм подобен човек, всички ме познавате. Но пък и няма да сме в позиция да твърдим, че имаме огромни шансове, в случай че сме с 11 точки назад”, добави треньорът.

“Нормално е да има неустановеност измежду момчетата, само че като цяло тимът желае да смени чипа и сме покрай това. В последна сметка се гледат головете и надлежно би трябвало да подобрим своята резултатност. Нужен ни е и късмет”, сподели още Куман.

Логично той разяснява и тематиката с Лионел Меси и обстоятелството, че капитанът към този момент може да подписва авансово с различен клуб. Лео пропусна последния мач, тъй като се оплакваше от лека контузия: “Меси към този момент е добре, той тренира на 30 и 31 декември, до момента в който другите честваха. Лео няма самообладание да се завърне на терена. Иначе той е свободен да взема решение дали и по кое време да преподпише. Не виждам никакъв проблем в това, че контрактът му с нас изтича. Нека да не нервничим за това. Трябва да почитаме решенията на футболистите в неговото състояние. Нека да си спомним за едно от последните му изявленията, в което той сподели, че не бърза да взема решение. Аз също не виждам проблем в това. Да, клубът е подвластен от него от дълги години насам. Неговото значение за Барса е голямо. Виждал съм срещи, в които тимът не се показва добре, само че Меси взема решение изхода на мача. Неслучайно той е №1”.

Куман не чака сериозна интензивност от клуба на пазара, който към този момент е отворен: “Няма да съм отчаян, в случай че не вземем никого. Осъзнаваме, че президентските избори също объркват нещата. Те ще са на 24 януари и за новия президент няма да има време да реагира бързо преди затварянето на прозореца. Относно напускащи: няма да споделям имена, само че считам, че за някои от момчетата ще е добре да отидат на друго място, с цел да могат да играят.”

В края треньорът още веднъж посочи, че не съжалява за напускането на Луис Суарес.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР