Наставникът на Барселона Ернесто Валверде се сдържа от възможността да

...
Наставникът на Барселона Ернесто Валверде се сдържа от възможността да
Коментари Харесай

Валверде: Криза в Реал? Преди месец ние бяхме в същото положение

Наставникът на Барселона Ернесто Валверде се сдържа от опцията да се възползва от моментната уязвимост на огромния противник Реал Мадрид. Преди шестия кръг в Ла Лига “лос кулес” имат 7 точки преднина пред първенците.

“Криза в Реал? Ние бяхме в същото състояние преди месец. Не желая да приказвам за Мадрид, тъй като аз съм от другата страна на стената. Нещата се трансформират всяка седмица - едни вървят нагоре, други - надолу”, съобщи треньорът на формалната си конференция.

Утре “блаугранас” гостуват на новака Жирона, а дни по-късно им следва тежък конфликт със Спортинг (Лисабон) в Шампионската лига. В тази връзка публицистите попитаха Валверде дали няма да даде отмора на Лионел Меси. “По принцип не променям състезател, който е вкарал 4 гола. Няма да го извадя от отбора”, безапелационен беше той.

Треньорът даже прикани вниманието да не се измества към мача с португалците, тъй като Жирона не е отбор за подценяване. “Утрешният дуел е доста значим. Това е дерби с доста прочувствен заряд в него. Съперникът ще бъде в допълнение стимулиран и ние би трябвало да вземем това предвид”, продължи Валверде.

Наставникът на Барса разяснява особено и двама от футболистите си - Жерард Деулофеу, от който се чака да се наложи след травмата на Усман Дембеле, и Хавиер Масчерано, който на този стадий е запаса в неговите сметки. “От Деулофеу се чака да бъде с основна роля в последната третина на терена, където да съумява да се оправи със своя противник. Нужно е обаче Жерард да резервира успокоение, с цел да се оправя по-добре. Масчерано пък е значим за отбора от всяка една позиция. Гледам на него като част от отбора”, приключи Валверде.
Valverde: " Debemos tener cuidado del ambiente festivo del derbi " #ForçaBarça https://t.co/Y3MRAU6ZJ7
— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) September 22, 2017
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР